Δεν είναι καθόλου τυχαία η οικογένεια Νεοκλέους για την κυβέρνηση

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Καθόλου τυχαία η ευαισθητοποίηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης να ανταποκριθεί με προθυμία στο αίτημα του καταδίκου μεγαλοδικηγόρου Π. Νεοκλέους.  Να ικανοποιήσει το αίτημά του να μεταφερθεί από τις Κεντρικές Φυλακές σε ειδικό διαμορφωμένο δωμάτιο στο Μέλαθρον Αγωνιστών στην Παλώδια. Ο κ. Ιωνάς Νικολάου έστειλε επιστολές προς το Υπουργείο Υγείας ως «επείγουσες» και «εμπιστευτικές», ζητώντας γνωμοδότηση του Ιατροσυμβουλίου για να παραπεμφθεί ο κατάδικος Νεοκλέους για θεραπεία στο Μέλαθρον Αγωνιστών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου όχι μόνο δεν είχε δείξει την ανάλογη ευαισθησία στην περίπτωση του αείμνηστου Κώστα Παπακώστα – επανειλημμένες ιατρικές γνωματεύσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του – αλλά έβαζε συνεχώς εμπόδια για να μην δοθούν διευκολύνσεις στον αείμνηστο Παπακώστα.

Στην περίπτωση Νεοκλέους, ο κ. Ιωνάς Νικολάου έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και αυτό έχει σχέση με τα πολιτικά φρονήματα της οικογένειας Νεοκλέους. Ο αείμνηστος Κώστας Παπακώστας ήταν αντιστασιακός και υπερασπίστηκε τη δημοκρατία και τη νομιμότητα, ενώ ο πατέρας του Παναγιώτη Νεοκλέους, ο κ. Ανδρέας Νεοκλέους υπήρξε «υπουργός» Γεωργίας στην πραξικοπηματική κυβέρνηση Ν. Σαμψών. Βλέπετε ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου αναγνωρίζει τις «υπηρεσίες» του κ. Α. Νεοκλέους και κάνει ό,τι μπορεί για να τον ικανοποιήσει!

Ο μεγαλοδικηγόρος  Α. Νεοκλέους έχει προσβάσεις στο Προεδρικό. Για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Α. Νεοκλέους δεν είναι μόνο ο «υπουργός» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Ν. Σαμψών, αλλά είναι και επιφανής οικονομικός παράγοντας. Είναι ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου δικηγορικού γραφείου της Κύπρου με υποκαταστήματα σε πολλές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και στην Ανατολή. Είναι ο δικηγόρος που έφερε τους Ρώσους πολυεκατομμυριούχους στην Κύπρο. Είναι δυνατό αυτή η κυβέρνηση να μην ικανοποιήσει ένα αίτημα, το οποίο προέρχεται από την οικογένεια Νεοκλέους; Εδώ όλα σχεδόν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, εκτός βέβαια της «Χαραυγής», έχουν καταπιεί και δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με τη σκανδαλώδη απόφαση μεταφοράς του καταδίκου Νεοκλέους στο Μέλαθρον Παλώδιας, κάτι που, πέραν της ευνοιοκρατίας, θα στοιχίσει στον Κύπριο φορολογούμενο πολίτη και €0.5 εκ. Αυτή είναι η πραγματικότητα με όσες προεκτάσεις μπορούν να γίνουν για το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο του τόπου.