«Δεν το ήθελα, μαμά. Λυπάμαι…» Ούτε και ο Πρόεδρος το ήθελε…!του Νεόφυτου Νεοφύτου

Για να δούμε με τι αφήνει τη σφραγίδα της αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ; Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ πήρε υπουργικές αποφάσεις, συντηρώντας το ήδη τεταμένο κλίμα με τους εκπαιδευτικούς. Αποφάσεις που αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να κατέλθουν σε απεργίες.

Η κυβέρνηση αντί να αναζητήσει διάλογο και λύσεις με τους εκπαιδευτικούς, αποσύροντας τις μονομερείς αποφάσεις της προχωρεί στη λήψη αντιμέτρων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο δημόσιο σχολείο. Πέρασε από το μυαλό τους να ενεργήσουν απεργοσπαστικά και να επιστρατεύουν αδιόριστους και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς.

Αν είναι δυνατό, να βάλουν στις τάξεις άπειρους ή 85χρονους εκπαιδευτικούς!

Αυτή την εβδομάδα καταγράφουμε και την προεδρική χάρη σε παιδεραστή. Εκείνο, όμως, που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η τοποθέτηση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος νιώθοντας τις αντιδράσεις ολόκληρης της κοινωνίας, εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τη λύπη του για τη θλίψη που αθέλητα προκλήθηκε σε ένα αθώο θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και την οικογένειά του και θέλει να διαβεβαιώσει πως οι όποιες αδυναμίες του συστήματος, θα επιδιωχθεί να διορθωθούν κατά τρόπο που δεν θα επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα».

Πρόκειται για μια δικαιολογία που θυμίζει μωρό που ρίχνει πέτρα στον μικρότερό του αδελφό και του βγάζει το μάτι και όταν δέχεται την αυστηρή παρατήρηση από τη μαμά, απαντά: «Δεν το ήθελα, μαμά. Λυπούμαι που άφησα με ένα μάτι το αδελφάκι μου…»

Στην εβδομάδα που μας πέρασε είδαμε και τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, Αβ. Νεοφύτου, να αμφισβητεί τη θέση της Ρωσίας στο Κυπριακό, γεγονός για το οποίο αναγκάστηκε η ρωσική πρεσβεία να απαντήσει. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί έστω διευκρινιστικά, αφήνοντας σκιές στις σχέσεις μας με τη Ρωσία την οποία όποτε την χρειαστήκαμε για να μην περάσουν απαράδεκτες θέσεις στο Κυπριακό ήταν πάντα δίπλα μας.

Είναι για μας ξεκάθαρο ότι είναι ταυτόσημες οι θέσεις Αναστασιάδη – Αβέρωφ ότι «η Κύπρος ανήκει στη Δύση» και ακολουθούν πολιτικές εγκατάλειψης της πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής, συντασσόμενοι με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.

Αυτά και άλλα είναι το κυβερνητικό «έργο» για την εβδομάδα που μας φεύγει και να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη…