Δύο βίντεο και ένα ξεγύμνωμα

390

Του Τάσου Περδίου

Για όσους συνεχίζουν να τρώνε ως κουτόχορτο την προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ, για την υποτιθέμενη νέα χημική επίθεση του Άσαντ στη Συρία, το μακρύ και βρόμικο μητρώο με τα ψέματα με τα οποία πασπάλισαν τις εισβολές και τα εγκλήματά τους οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, θα έπρεπε να είναι αρκετό.

Αν δεν είναι αρκετό, εισηγούμαι στους ευκολόπιστους δύο εξαιρετικά βίντεο που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο.

Το ένα βίντεο είναι συνέντευξη του πρώην πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στη Συρία Peter Ford στο BBC Radio Scotland.

O παρουσιαστής Gary Robertson θεωρεί δεδομένο ότι ο Άσαντ έχει προηγούμενα στη χρήση χημικών όπλων επικαλούμενος μάλιστα και αποδείξεις. Η απάντηση του διπλωμάτη ήταν εκτός… σεναρίου: «Δεν νομίζω ότι ο Άσαντ ανησυχεί στο ελάχιστο ότι θα βρεθεί ένοχος επειδή πιθανότατα δεν είναι ένοχος.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας εκτός από τα συναισθήματά μας και όχι να αφήνουμε να μας πανικοβάλλουν με αυτά τα βίντεο τα οποία ενώ είναι μη επιβεβαιωμένα, επαναλαμβάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα να φαίνονται αξιόπιστα. Πρέπει να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας από ποιες άλλες πηγές έχουμε πληροφόρηση και οδηγούμαστε σε αυτό τον πόλεμο.

Συγγνώμη αλλά μέχρι στιγμής οι πηγές πληροφόρησης είναι η Συριακή – Αμερικανική Ιατρική Κοινότητα που είναι μια φιλοϊσλαμιστική προπαγανδιστική οργάνωση με έδρα στις ΗΠΑ. Η δεύτερη πηγή που είναι οι λεγόμενοι πρώτοι ανταποκριτές στο περιστατικό είναι η οργάνωση “Λευκά Κράνη”, άλλη μια φιλοϊσλαμιστική προπαγανδιστική οργάνωση.

Οι μάρτυρες στο επεισόδιο είναι άνθρωποι που οι ίδιοι ενεπλάκησαν σε αποκεφαλισμούς. Και εμείς δίνουμε αξιοπιστία σε αυτούς τους ανθρώπους».

Ο παρουσιαστής επιμένει: «Άρα λέτε ότι αυτές οι επιθέσεις σκηνοθετήθηκαν και ότι δεν πέθαναν άνθρωποι;» αλλά ο πρώην Πρέσβης εμφανίζεται… ξεροκέφαλος: «Ναι. Ναι. Κατά πάσα πιθανότητα το περιστατικό σκηνοθετήθηκε. Γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να αλλοιώσεις φωτογραφίες για το ίντερνετ».

Η επόμενη ερώτηση άγγιζε τα όρια της αφέλειας: «Μα μια κακή φήμη έχει ήδη εδραιωθεί για τον Άσαντ. Τι συμφέρον θα είχαν αυτοί οι άνθρωποι να σκηνοθετήσουν αυτά τα γεγονότα;» στην οποία η απάντηση βασιζόταν στην απλή λογική και μόνο: «Μα δεν είναι εμφανές; Ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι η πρόθεση είναι να προκύψει αυτή η υστερία και μετά η στρατιωτική δράση.

Είναι αηδιαστικό που αφήνουμε τους φανατικούς ισλαμιστές να τραβάνε το λουρί μας. Σας παρακαλώ χρησιμοποιήστε το μυαλό σας και απαντήστε: Πώς επωφελήθηκε ο Άσαντ από αυτό το χάος όταν έχει στραφεί εναντίον του; Γιατί να έκανε κάτι τέτοιο όταν κερδίζει; Γιατί σε αυτήν ακριβώς τη στιγμή θα έκανε το μοναδικό πράγμα που θα έφερνε την ήττα για τον ίδιο την ώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της νίκης;»

Το άλλο βίντεο είναι από συνέντευξη του πρώην διοικητή των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ιράκ στρατηγού Τζόναθαν Σο στο Sky News.

«Τι πιθανό κίνητρο είχε η Συρία να εξαπολύσει χημική επίθεση σε αυτό το χρονικό σημείο και σε εκείνο το χώρο ενώ κερδίζει;» διερωτάται. Προτού ολοκληρώσει όμως, επαναφέρεται από την παρουσιάστρια στην… τάξη: «Λυπάμαι πολύ. Ήσασταν πολύ υπομονετικός μαζί μας, αλλά ας το αφήσουμε μέχρι εκεί…»