Δολοφονήθηκαν με απανωτές μαχαιριές στον ύπνο τουςΚανένα στοιχείο πέραν της μαρτυρίας του παιδιού για το φόνο του ζεύγους

Καθοριστική για την εξιχνίαση του εγκλήματος ίσως να είναι η δεύτερη κατάθεση που αναμένεται να ληφθεί σήμερα από τον 14χρονο γιο του ζεύγους το οποίο δολοφονήθηκε άγρια χθες τα ξημερώματα στην οικία του στον Στρόβολο.

Ο 60χρονος καθηγητής της Αγγλικής Σχολής Γιώργος Χατζηγεωργίου και η 59χρονη σύζυγός του, Ντίνα Σεργίδου, υπάλληλος στην Κεντρική Τράπεζα, βρέθηκαν δολοφονημένοι σε λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιό τους. Η νεκροτομή κατέδειξε ότι ο θάνατός τους προήλθε από πολλαπλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Ο Χατζηγεωργίου φαίνεται να δέχθηκε γύρω στις 20 με 25 μαχαιριές και η σύζυγός του, Ντίνα Σεργίδου, 9 με 10 ενώ η Αστυνομία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, εξετάζει φόνο εκ προμελέτης.

Τη νεκροτομή επί των σορών των θυμάτων διενήργησε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο θάνατος του άντρα προήλθε ”λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστικές στρώσεις πνευμόνων και καρδίας” και ο θάνατος της γυναίκας ”λόγω αιμορραγικού σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας”.

Η κα Αντωνίου είπε ότι και οι δύο φέρουν από ένα μόνο αμυντικό τραύμα στο δεξί τους χέρι, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα θύματα, που φαίνεται να κοιμόντουσαν εκείνη τη στιγμή, αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση που δέχθηκαν και δεν είχαν αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν. Οι ανακριτές της υπόθεσης βρίσκονται στο σκοτάδι αφού πέραν της μαρτυρίας του 14χρονου γιου της οικογένειας, δεν έχουν κανένα άλλο στοιχείο.

Σύμφωνα με την πρώτη μαρτυρία του 14χρονου αμέσως μετά το φονικό, δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στην οικία και του είπαν ότι δεν θα του κάνουν κακό. Ακολούθως βγήκε έξω και ζήτησε βοήθεια από γείτονες οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία, που εντόπισε νεκρό το ζεύγος γύρω στις 2 το πρωί. Εντούτοις, παρά τις έρευνες της Αστυνομίας στη σκηνή, δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο παραβίασης της οικίας. Γι’ αυτό και η δεύτερη κατάθεση του 14χρονου ίσως να ρίξει φως στη δολοφονία του ζεύγους.

Η Αστυνομία παράλληλα συνεχίζει να ψάχνει το μαχαίρι ή τα μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν στο φονικό, ενώ ευελπιστεί ότι ίσως αποκομίσει και κάποιο στοιχείο από κλειστά κυκλώματα στην περιοχή. Όσον αφορά τον 14χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ενώ στο παρόν στάδιο διαμένει με συγγενικό του πρόσωπο.

Συστάσεις προς ΜΜΕ

Σε σύσταση προς συγκεκριμένα ΜΜΕ προέβηκε χθες η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, τα οποία προέτρεξαν αμέσως μετά την είδηση για το φονικό να δημοσιεύσουν ή να αναπαράγουν φωτογραφίες ή άλλες πληροφορίες, οι οποίες άμεσα ή έμμεσα προσδιόριζαν την ταυτότητα του παιδιού του ζεύγους. Την ίδια στιγμή και ο Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center απηύθυνε με ανακοίνωσή του έκκληση προς τα ΜΜΕ για υπεύθυνη αντιμετώπιση και θωράκιση των δικαιωμάτων του παιδιού αυτής της υπόθεσης.

Παρέμβαση και από την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, η οποία με ανακοίνωσή της, καλεί τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία στο θέμα του διερευνώμενου θανάτου του ζεύγους.

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.