Δυσοίωνο το μέλλον των λαών της περιοχής

Της
Έλπις Γεωργίου

 

Οι Αμερικανοί άναψαν και πάλι το φιτίλι στη Μέση Ανατολή. Η μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική δύναμη στον πλανήτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με πολύ δυσμενείς συνέπειες για τους λαούς της περιοχής! Και δεν φτάνει το γεγονός ότι ο ιμπεριαλισμός είναι στο αίμα των Αμερικανών, αυτή τη φορά είναι επικεφαλής της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συν τοις άλλοις είναι μια διχασμένη προσωπικότητα (απλώς είπα να γράψω τον πιο επιεική χαρακτηρισμό).

Θα εξηγήσω τι εννοώ· Λίγο πριν το τέλος του 2019, τρεις ημέρες αφότου ανακοίνωσε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ο Τραμπ δήλωνε τα εξής: «Η εμπλοκή μας στη Μέση Ανατολή ήταν η χειρότερη απόφαση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών». Εμφανίστηκε αποφασισμένος να «θέσει τέλος στους ατελείωτους πολέμους», όπως ήταν μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του και πρόσθεσε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έπρεπε ποτέ να έχουν πάει στη Μέση Ανατολή. Οι ηλίθιοι ατελείωτοι πόλεμοι τελειώνουν για εμάς. Θα φέρουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά τους σπουδαίους στρατιώτες και τον στρατό μας στο σπίτι!». Αναφερόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 είπε: «Πήγαμε σε πόλεμο βασισμένοι σε μια λάθος υπόθεση ότι υπήρχαν όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ», δήλωσε!

Μάλιστα, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter ότι οι συρράξεις στη Μέση Ανατολή κόστισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες 8.000 τρισεκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες ζωές.

Και τώρα το ίδιο άτομο, έρχεται λίγους μήνες μετά από αυτές τις δηλώσεις και ανάβει το φιτίλι στο Ιράν, αφού έδωσε οδηγίες στους Αμερικανούς στρατιώτες να σκοτώσουν τον Κασέμ Σολεϊμανί! Και άρχισαν τα όργανα! Ο διάδοχος του Σολεϊμανί,  Εσμαΐλ Καανί, από την πρώτη στιγμή απείλησε με αντίποινα, κάνοντας λόγο για χιλιάδες πτώματα Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να γνωρίζουν ότι τα συμφέροντα και η ασφάλειά τους στην περιοχή βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν μπορούν να αποφύγουν τις συνέπειες του μεγάλου εγκλήματος με τη δολοφονία του Σολεϊμανί.

Επίσης ο επικεφαλής του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, μεγάλου συμμάχου του Ιράν, υποσχέθηκε «τη δίκαιη τιμωρία» των «εγκληματιών δολοφόνων».

Για μια ακόμη φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ οδηγούν τους πολέμους στη Μ. Ανατολή κατά όσων αρνούνται να υποταγούν! Θέλουν πάντα να αποφασίζουν για την πολιτική των άλλων χωρών, την ασφάλειά τους, την οικονομία τους, την κουλτούρα και τη θρησκεία τους!

Στόχος τους είναι να κυριαρχήσουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και να επιβάλουν την ηγεμονία τους σε όλους τους τομείς! Θέλουν το πετρέλαιο και το αέριο να περάσει στην κατοχή τους! Και βεβαίως έχουν το Ισραήλ στο πλευρό τους, το οποίο συμπεριφέρεται ως εκτελεστικό όργανο της ηγεμονίας των ΗΠΑ.