Εδώ παπάς, εκεί παπάς… εδώ τα εκατομμύρια!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο μεγάλος «παίχτης» στη στημένη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και αν το αρνείται. Είχε στα χέρια του για οκτώ χρόνια το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων και μας έλεγε, «παιδιά καθαρές δουλειές, εδώ δεν κλέβουμε, εδώ βοηθούμε την οικονομία του τόπου μας, εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα…» Όπως λέει και το τραγούδι, «όπου κι αν πας, όπου κι αν πας, εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είν’ ο παπάς, πού είν’ ο παπάς; Σαν κορόιδο πιάστηκες, να τα χάσεις βιάστηκες. Φυλάγαν στη γωνιά οι τσιλιαδόροι και σε δουλεύανε οι αβανταδόροι».

Για οκτώ ολόκληρα χρόνια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπαιζε το παιχνίδι του «παπά» μέχρι που άρχισαν να μιλούν οι τσιλιαδόροι και αβανταδόροι και αποκαλύφθηκε η στημένη βιομηχανία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντί να απολογηθεί και να λογοδοτήσει, προσπαθεί να μας πει ότι άλλοι είχαν το ρόλο του «παπά»!

Τι άλλο πρέπει να λεχθεί για να νιώσει ο κ. Αναστασιάδης το βάρος των πολιτικών του ευθυνών. Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ταξιδέψει οικογενειακώς δυο φορές με το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα σεΐχη στις Σεϊχέλλες, ενώ στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους πήρε κυπριακή υπηκοότητα μαζί με ολόκληρο το σόι του. Υπάρχει ύποπτη σιωπή από τον Πρόεδρο στο ερώτημα εάν έχουν μεταφερθεί ή όχι οικογενειακά χρήματα και κατατέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στις Σεϊχέλλες. Είναι επίσης γεγονός ότι ο Πρόεδρος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έδωσαν δεκάδες εγκρίσεις σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν από συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου βαθμού συγγένειας. Έχει επίσης αποκαλυφθεί χωρίς καμία διάψευση ότι οι αιτήσεις που έδινε το «ok» ο κ. Αναστασιάδης ελέγχονταν -κατά πόσον πληρούσαν ή όχι τα κριτήρια και αν συμπεριλαμβάνονταν ή όχι όλα τα αιτιολογικά- από την κα Αβραμίδου, η οποία αποσπάστηκε από τη Βουλή το 2013 στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κα Αβραμίδου τυγχάνει να είναι η αδελφότεκνη της Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου Αναστασιάδη. Υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος; Όχι, βέβαια!

Αντί απαντήσεις και ανάληψη ευθυνών που σε άλλες χώρες θα έπεφταν οι κυβερνήσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ετοιμάζεται για επικοινωνιακό διάγγελμα και «άμωμος» και «αμόλυντος» θα εξαγγείλει μέτρα κατά της διαφθοράς και διαπλοκής! Αυτό ονομάζεται όχι πολιτική ευθιξία, αλλά πολιτική θρασύτητα και υποτίμηση της νοημοσύνης μας…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.