Εκπαιδεύουν τα παιδιά μας για αμερικανικές πολεμικές αποστολέςΤου Νεόφυτου Νεοφύτου

Είναι εθνικά επικίνδυνες και επιζήμιες για την πατρίδα μας οι πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, οι οποίες μας εμπλέκουν στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή. Όσο και να προσπάθησε η κυβέρνηση να καθησυχάσει για το νόμο Ρούμπιο – Μενέντεζ, το περιεχόμενό του ξεκίνησε να υλοποιείται. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ έδωσε τα διαπιστευτήριά της προς τους Αμερικανούς, συμφωνώντας με τους όρους που τέθηκαν στο νόμο Ρούμπιο – Μενέντεζ για να παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια – πώληση όπλων – εκπαίδευση και άλλες αμερικανικές διευκολύνσεις προς την Κύπρο. Οι φιλοαμερικανικές πολιτικές της κυβέρνησης περιπλέκουν την Κύπρο στους επικίνδυνους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο ανακοίνωσε και το Υπουργείο Άμυνας χαιρέτισε την παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Εθνική Φρουρά, η οποία στοχεύει στην «ενίσχυση στρατιωτικών συνεργασιών και διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ». Οι Αμερικανοί θα εκπαιδεύσουν Κύπριους αξιωματικούς και φαντάρους για να μπορούν να τους συμπεριλαμβάνουν σε αμερικανικές στρατιωτικές αποστολές σε βάρος γειτονικών λαών. Θα στέλνουν τα παιδιά μας να σκοτώνονται σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Υλοποιούν αυτό που η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ ήθελε εδώ και καιρό, την ένταξη της Κύπρου στον νατοϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη». Μας βάζουν μέσω του νόμου Μενέντεζ – Ρούμπιο στον προθάλαμο του ΝΑΤΟ και το επόμενο βήμα θα είναι αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως είναι και η ιδεολογική θέση του ΔΗΣΥ.

Δυστυχώς, οι κυβερνώντες ενεργούν και σε αυτά τα σοβαρά εθνικά θέματα με αλαζονεία και με ιδεολογικές αγκυλώσεις. Τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να συζητούνται στο Εθνικό Συμβούλιο. Η ημικατεχόμενη Κύπρος είναι θύμα μια νατοϊκής δύναμης όπως είναι η Τουρκία και θύμα των ιμπεριαλιστικών αμερικανικών συμφερόντων -δεν πρέπει να ξεχνάμε τον βρόμικο ρόλο των ΗΠΑ για το δίδυμο έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας. Το εθνικό μας συμφέρον δεν είναι να συνταυτιστούμε με τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά να παραμείνουμε μια χώρα με πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, η οποία θα είναι γέφυρα ειρήνης και σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή.