Έκπληξη, κύριε Ιωνά, δεν θα είναι η «μαρίδα», αλλά οι «καρχαρίες»!

1293

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Αντί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου να απολογηθεί για τις άστοχες και ατεκμηρίωτες τοποθετήσεις του ότι θα εκπλαγούμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τα ναρκωτικά, αφήνοντας να νοηθεί ότι πρόκειται για επιχειρηματίες που θαυμάζουμε, προσπάθησε χθες να επιρρίψει ευθύνες σε όσους του άσκησαν κριτική, υποστηρίζοντας ότι τον παρερμήνευσαν!

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου είχε δηλώσει το εξής: «Στη δομή κάποιων ομάδων μπορεί να είναι και πρόσωπα που θα εκπλήξουν πολλούς. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα, αλλά στο γεγονός ότι μπορεί στη δομή μιας πυραμίδας εμπορίας ναρκωτικών να έχει άτομα που θαυμάζουμε για τη σωστή επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

Όταν κάποιος διαβάζει και αναλύει αυτή την τοποθέτηση, αλήθεια τι μπορεί θα αντιληφθεί; Η λογική λέει ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου έχει πληροφορίες και γνωρίζει ότι στη δομή της πυραμίδας των ναρκωτικών βρίσκονται επιχειρηματίες και μάλιστα μας προειδοποιεί ότι όταν θα συλληφθούν θα είναι «έκπληξη» γιατί σήμερα τους «θαυμάζουμε»!

Αντί λοιπόν ο κ. Ιωνάς Νικολάου να απολογηθεί, προτίμησε να τα φορτώσει σε τρίτους, οι οποίοι απλά μετέδωσαν και σχολίασαν ό,τι ακριβώς είχε δηλώσει ο κ. Ιωνάς Νικολάου. Είναι επίσης λυπηρό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σφυρίζει αδιάφορα, δίνοντας πλήρη κάλυψη στον κ. Ιωνά Νικολάου και αυτό όχι για πρώτη φορά, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολιτικές ευθύνες μεταφέρονται πλέον στον ίδιο.

Δεν μπορεί το οργανωμένο έγκλημα να παταχθεί με εξαγγελίες και όταν οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνοδεύονται από τηλεοπτικά κανάλια.

Το έγκλημα δεν πατάσσεται με δηλώσεις, σόου και υπερπροβολή των όσων προτίθεται να πράξει η Αστυνομία. Αντίθετα, η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος απαιτεί η Αστυνομία να αφεθεί απερίσπαστη πρώτα και κύρια να «καθαρίσει» από τους επίορκους αστυνομικούς και να προβεί σε αξιοκρατικές μετακινήσεις και τοποθετήσεις αδιάφθορων και ικανών αξιωματικών σε καίρια πόστα συλλογής πληροφοριών και πάταξης του εγκλήματος.

Απαιτείται πολιτική βούληση και οι πραγματικές προθέσεις της Αστυνομίας και του αρμόδιου υπουργού θα διαφανούν έμπρακτα αν θα μπορέσουν ή όχι να ξηλώσουν μεγάλα και οργανωμένα κυκλώματα. Αν θα μας εκπλήξουν ευχάριστα συλλαμβάνοντας επιχειρηματίες εμπόρους ναρκωτικών, τους «καρχαρίες» του εγκλήματος που θαυμάζουμε, ή αν θα περιοριστούν και πάλι σε αλίευση μικρής «μαρίδας»!