Ένα πανό και ένα σαλόνι εφημερίδας

Του Τάσου Περδίου

To Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στα περίπτερα κυκλοφόρησε η δωρεάν έκδοση της εφημερίδας Μάχη. Στο δισέλιδο σαλόνι της εφημερίδας αντίκριζε κανείς πηχυαίο τον τίτλο “Πολυτεχνείο 1973-2017 – 44 χρόνια ψέματα”.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά το ντέρμπι Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου, στο οποίο το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω του πανό. Ναι, εκείνου το πανό με το σύνθημα “Πολυτεχνείο 1973-2017 – 44 χρόνια ψέματα”.

Αν νομίζει κάποιος ότι απλώς έτυχε να συναντηθούν στο υπερπέραν τα πνεύματα των ακροδεξιών εμεσμάτων της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ και της καθεστωτικής ακροδεξιάς της εφημερίδας Μάχη, γούστο του και καπέλο του.

Αλλά χρειάζεται μόνο κοινή λογική για να καταλάβει κάποιος ότι όταν σελιδωνόταν το εκφραστικό όργανο της ακροδεξιάς στην Κύπρο και ετοιμαζόταν το πανό των νεοναζί στην κερκίδα, ο… σελιδωτής ήταν περίπου ο ίδιος.

Η εφημερίδα Μάχη δεν βρέθηκε σε αυτές τις ακτές απευθείας από τα ουράνια με καθοδήγηση από το πνεύμα του Αδόλφου.

Ανήκει στην οικογένεια του εκλεκτού της Χούντας τις μέρες που καταλύθηκε η Δημοκρατία στον τόπο μας και άνοιγαν οι θύρες για να περάσει ανενόχλητος ο Αττίλας. Αυτά για όσους επιμένουν ότι τα εμετικά πανό στην κερκίδα των αφιονισμένων του ΑΠΟΕΛ είναι μεμονωμένες πράξεις ανεγκέφαλων.

Ναι, σε όλες τις κερκίδες ενδημούν μειωμένης μόρφωσης, ανιστόρητοι και ανεγκέφαλοι, αλλά εδώ η ιδεολογική καθοδήγηση είναι πλέον πιο εκκωφαντική και από τις ρατσιστικές παρελάσεις του ΕΛΑΜ.

Οι νοσταλγοί της Χούντας έχουν έδρα στην Αθήνα, παράρτημα στην Κύπρο, ξεχωριστό πυρήνα στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ και δημόσια έκφραση μέσα από ακροδεξιά έντυπα. Αυτά ως απάντηση στην πρώτη εξήγηση όσων, μπροστά στον νεοναζιστικό οχετό που τρέχει σαν χείμαρρος από την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ, προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα με φαιδρά επιχειρήματα περί μεμονωμένων περιστατικών.

Η δεύτερη δικαιολογία είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο πρώην πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Κρις Τριανταφυλλίδης, από τη συχνότητα του «Άστρα» την περασμένη Τρίτη 21 Νοεμβρίου. Το γνωστό παραμύθι των δύο άκρων με την εξίσωση του σφυροδρέπανου με τη σβάστικα.

“Έπρεπε να απολογηθούν και τα δύο σωματεία”, είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη συστηματική προσπάθεια ξεπλύματος των εγκλημάτων του ναζισμού μέσα από την εξίσωση με τον κομμουνισμό, η οποία πηγάζει από τα ανώτατα δώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φτάνει μέχρι το ΓΣΠ.

Το σφυροδρέπανο είναι το σύμβολο της πολιτικοποίησης του αγώνα των εργατών και των αγροτών του κόσμου να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Είναι το απόλυτο σύμβολο του αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση, ισότητα και πραγματική δημοκρατία και ελευθερία. Το σφυροδρέπανο πρεσβεύει διαμετρικά αντίθετες αξίες από το ναζισμό και το φασισμό που κληροδότησαν στην ανθρωπότητα το μίσος, την ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων, τη δικτατορία και την κατάλυση της ελευθερίας.

Το σφυροδρέπανο είναι ο αγώνας για ζωή, η σβάστικα είναι η επιτομή του θανάτου. Το σφυροδρέπανο τσάκισε το ναζισμό και σταμάτησε την καταμέτρηση των νεκρών στα 55 εκατομμύρια. Συνεχίζετε να προσπαθείτε να βιάσετε την ιστορία. Αλλά δεν θα σας περάσει…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy