Ενοχλούνται… γιατί το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική και καταθέτει προτάσειςΤου
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Το ΑΚΕΛ στη δύσκολη αυτή περίοδο εξάπλωσης του κορονοϊού, με σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρη την κοινωνία, επέλεξε συνειδητά να ασκεί τον αντιπολιτευτικό του ρόλο υπεύθυνα και εποικοδομητικά. Σε σημείο βέβαια που φαίνεται να παρεξηγήθηκε, αλλά κυρίως δεν εκτιμήθηκε από πλευράς της κυβέρνησης. Αντί οι κυβερνώντες να αναγνωρίσουν τον εποικοδομητικό ρόλο του ΑΚΕΛ, χθες ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του ΑΚΕΛ, επικρίνοντάς το για μηδενιστική και στείρα αντιπολίτευση.

Ο κ. Γεωργιάδης αναίτια επιτέθηκε χθες στο ΑΚΕΛ -κυβέρνηση και εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ ζητούν χαμηλούς τόνους και ενότητα- επικρίνοντάς το για στείρα αντιπολίτευση διότι δεν ψηφίζει τα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεχνά ότι το ΑΚΕΛ είναι αντιπολίτευση και ο ρόλος του δεν είναι να κάνει παλαμάκια στην κυβέρνηση. Έχει υποχρέωση το ΑΚΕΛ εκεί που διαφωνεί να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και την ίδια στιγμή να καταθέτει εποικοδομητικές προτάσεις, όπως πράττει μέχρι σήμερα.

Το ΑΚΕΛ επεξεργάστηκε και έδωσε προτάσεις για τα θέματα της οικονομίας, για τα ενοίκια, για τον Πολιτισμό, για τους αγρότες, για την Παιδεία, για την Υγεία και θα συνεχίσει να καταθέτει εναλλακτικές εισηγήσεις και προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν στη στήριξη επαγγελματικών ομάδων και ευρύτερα των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή δεν θα απολέσει το δημοκρατικό του δικαίωμα να ασκεί κριτική και να μην ψηφίζει νομοσχέδια, τα οποία εξυπηρετούν πρώτιστα τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τα φτωχά νοικοκυριά, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ΑΚΕΛ έχει αποδείξει στη μακρά του παρουσία το πόσο πατριωτικό και υπεύθυνο κόμμα είναι και δεν δέχεται μαθήματα είτε από την Πινδάρου, είτε από το Προεδρικό.

Μπορεί οι κυβερνώντες να βολεύονται με την υφιστάμενη κατάσταση, όπου οι πολίτες είναι φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι, αλλά είτε το θέλουν, είτε όχι, είτε ενοχλούνται, είτε όχι, το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ασκεί κριτική και όταν χρειάζεται αυστηρή κριτική. Θα συνεχίσει να υπερασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και να τάσσεται εναντίον των μέτρων που είναι σε βάρος των φτωχών και αδυνάτων και υπέρ των ολίγων προνομιούχων.