Έρχεται ανασχηματισμός, υποβόσκουν κομματικά «μαχαιρώματα»

275

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Δεν «πουλά» πλέον το αφήγημα ότι φταίνε οι προηγούμενοι, φταίει ο Χριστόφιας, φταίει το ΑΚΕΛ… Κυβερνούν για δεύτερη πενταετία και οι πολίτες τούς πήραν χαμπάρι και τους βαθμολογούν με απροβίβαστο.

Ανησυχούν και ο κ. Αβέρωφ ζητά όπως στον επικείμενο ανασχηματισμό υπάρξει ισχυρή μονοκομματική κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να ανταποκρίνεται σε βολέματα και εξυπηρετήσεις, έχοντας το βλέμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2021.
Στον επικείμενο ανασχηματισμό ο κ. Αβ. Νεοφύτου έχει να αντιμετωπίσει εσωκομματικά αιτήματα για υπουργοποίηση και να διατηρήσει εσωκομματικές ισορροπίες τόσο στην Πινδάρου όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Έχει να αντιμετωπίσει και την επιστροφή του Υπουργού Οικονομικών στο ΔΗΣΥ, αφού ο κ. Χάρης Γεωργιάδης αναμένεται να διεκδικήσει ηγετική θέση στην προεδρία του ΔΗΣΥ (αποχώρησε από την αντιπροεδρία η Στ. Κυριακίδου, ενώ ασκούνται πιέσεις να αποχωρήσει και ο Λ. Χριστοφόρου από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου)

Οι κυβερνώντες νοιάζονται για την εικόνα τους και για το πώς θα διαμοίρασουν λάφυρα εξουσίας, ενώ ο κόσμος συνεχίζει να υποφέρει από τις πολιτικές τους. Καλούνται να λογοδοτήσουν για τα όσα οι ίδιοι έκαναν ή δεν έκαναν. Να εξηγήσουν στον κόσμο πως το sussess story βοήθησε τους λίγους και προνομιούχους, ενώ διευρύνεται η φτωχοποίηση του κόσμου. Να λογοδοτήσουν για την καταστροφή της μεσαίας τάξης.

Να λογοδοτήσουν για το κλείσιμο του Συνεργατισμού και για το ξεπούλημα της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Να εξηγήσουν πως ενώ ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ ψήφισαν νομοσχέδια υπέρ των τραπεζών, τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα παραμένουν, ενώ τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια αντί να μειώνονται αυξάνονται και το Σχέδιο Εστία αποτυγχάνει. Να δώσουν απαντήσεις τους νέους μας, οι οποίοι με τους εξευτελιστικούς μισθούς των 700 και 800 ευρώ δεν μπορούν να δημιουργήσουν σπίτι και οικογένεια.

Είναι άπιαστο όνειρο για τους νέους η απόκτηση στέγης. Εξαναγκάζουν τους νέους μας να μεταναστεύουν και αυτοί δίνουν κυπριακές υπηκοότητες στα μέλη της κυβέρνησης νεποτισμού της Καμπότζης.
Μπροστά στα υπαρκτά αυτά προβλήματα η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ σφυρίζει αδιάφορα. Αντί να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους, προχωρούν σε ανασχηματισμό, ψάχνοντας επικοινωνιακούς υπουργούς για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές τους.