Εσείς εκτίθεστε!
Της Νίκης Κουλέρμου

Να κλάψει ή να γελάσει κανείς µε όλα αυτά τα ευτράπελα που ακούµε δια στόµατος κυβέρνησης και δη δια του Προέδρου; Την ώρα που η Κύπρος δέχεται τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και δεν βρίσκει την πρέπουσα στήριξη από τους άλλοτε «φίλους» του κ. Αναστασιάδη, την ώρα που «καταφέραµε» να βάλουµε και οι µεν και οι δε τα ενεργειακά στο έγγραφο που αποστέλλεται στον ΓΓ του ΟΗΕ για τις ενέργειες ενός εκάστου των ηγετών αναφορικά µε την πρόοδο στο Κυπριακό, την ώρα που εναγωνίως µιλούν για ενότητα, την ίδια ώρα ο Πρόεδρος υβρίζει το µεγαλύτερο κόµµα της αντιπολίτευσης! ∆εν αντιλήφθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι έκανε την πιο «τοξική» δήλωση που έκανε ποτέ Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας για πολιτικό κόµµα και δη για το ΑΚΕΛ, όταν έλεγε στο ΑΚΕΛ «να συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ε/κ»;

Τις προάλλες, εν µέσω προεκλογικής περιόδου, είπε για «µηδενικά» του ΑΚΕΛ που δεν δικαιούνται να κρίνουν τους άριστους… Αλλά πες ότι ήταν προεκλογική περίοδος και ήθελε να συσπειρώσει τους ακραιφνείς συναγερµικούς για να µην ψηφίσουν το ΕΛΑΜ… Τώρα; Ποιους θέλει να συσπειρώσει γύρω από τον Λουδοβίκο 14ο που δεν σηκώνει µύγα στο σπαθί του; Μήπως όλους αυτούς που δεν θέλουν λύση ∆∆Ο αλλά οτιδήποτε άλλο; Τον Αρχιεπίσκοπο τον έχει µαζί του.

Το ίδιο και όλες τις άλλες πολιτικές δυνάµεις, τις οποίες δεν ενοχλεί τίποτε από τα σκάνδαλα που γεννά αυτή η κυβέρνηση, ούτε καν η παραχώρηση κυπριακών διαβατηρίων σε αµφιβόλου ποιότητας άτοµα. Με το ζόρι είπαν «κρα» µετά από µέρες τα κόµµατα του κεντρώου, λεγόµενου, χώρου. Τα ίδια κόµµατα δεν θέλουν ούτε τριµερή, ούτε όρους αναφοράς, ούτε καν συνάντηση µε τον ΓΓ του ΟΗΕ. Φοβούνται µπας και γίνει ένα βήµα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνοµιλιών, γιατί δεν θέλουν ούτε το Πλαίσιο Γκουτέρες.

Τι θέλουν; Θέλουν το Κυπριακό άλυτο για να παραµένουν άθικτα τα οικονοµικά συµφέροντα και το βόλεµα τους σε ψηλούς πύργους και θρόνους; Θέλουν πολιτικά βασίλεια για να αποκοιµίζουν τους πληβείους και να τους ταΐζουν µε το κουτόχορτο του ψευδοπατριωτισµού, της φουστανέλας, άντε και µε το «εκείνοι από κει και µεις από δω»; Θέλουν το κόσµο να κάνει πλάκα µε το ψευδοκράτος από κει και κλεφτοκράτος από δω, αλλά να µην ξεσηκώνεται και να τους υποχρεώσει σε παραίτηση, όπως έγινε στο Λίβανο, στο Ιράν και στη Χιλή; Θέλουν τα πρόβατα να τους κτυπούν παλαµάκια για κάθε βροµιά που διασύρει την Κύπρο και να στέλλουν στο πυρ το εξώτερον όποιον τολµά να ασκεί κριτική;

Ναι, κύριοι. Το ΑΚΕΛ είναι το µόνο κόµµα που απέµεινε να σας ασκεί κριτική. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν έλειπε κι αυτή η κριτική. Για το Κυπριακό λέει σταθερά ότι δεν γίνεται να πισωγυρίζει ούτε η µια ούτε η άλλη πλευρά στις συγκλίσεις. Υπάρχουν γραπτές ανακοινώσεις που αναφέρουν συγκεκριµένα για τη θετική ψήφο.

Για το φυσικό πλούτο το ΑΚΕΛ υπέβαλε ολοκληρωµένη πρόταση απορρίπτοντας την πρόταση Ακιντζί.
Εν κατακλείδι, κύριε Πρόεδρε, το ΑΚΕΛ έχει µεγάλη ιστορία και βαθιές ρίζες στη λαϊκή συνείδηση. ∆εν µπορείτε να τις ξεριζώσετε µε τίποτε! Εσείς εκτίθεστε!