Ετεροβαρής συμφωνία για τη ΣΚΤ που μας βάζει σε ένα νέο μνημόνιο!

300

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για να παραχωρηθεί δωρεάν ο Συνεργατισμός στην Ελληνική με εγγυήσεις για ενδεχόμενες ζημιές, ενώ το κομμάτι με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να παραμένει στο κράτος.

Στην ουσία η κυβέρνηση έχει εκδώσει ομόλογα και έχει δώσει εγγυήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις ζημιές και το οικονομικό ρίσκο σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η συμφωνία και υπάρξουν προβλήματα στην Ελληνική Τράπεζα.

Με δισεκατομμύρια δημόσιο χρήμα να δαπανάται ή να υποθηκεύεται, είναι ωσάν και η κυβέρνηση μάς βάζει σε ένα δεύτερο μνημόνιο, με τα βάρη να φορτώνονται και πάλι στους εργαζόμενους και τους απλούς φορολογούμενους πολίτες. Εκβιαστικά η κυβέρνηση βάζει όρους και προϋποθέσεις για να υλοποιήσει το «μνημόνιό» της… Έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έναντι της Τρόικας, η οποία συνεχίζει να μας επιβλέπει -θα το πράττει μέχρι να ξοφλήσουμε, αν ξοφλήσουμε, τα μνημονιακά δάνεια- για αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να επισπευσθούν οι εκποιήσεις.

Αλήθεια, αν δεν ψηφιστούν από τη Βουλή τα προωθούμενα από την κυβέρνηση νομοσχέδια, τι θα γίνει; Αν πάλι εξασφαλιστεί πλειοψηφία στη Βουλή και ψηφιστούν και ξεκινήσουν εξπρές εκποιήσεις σπιτιών και ακινήτων, τι θα γίνει; Με τις μονομερείς αποφάσεις της η κυβέρνηση αιχμαλωτίζει ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο ακόμη δεν βρήκε τα πόδια του μετά το κούρεμα, το οποίο επίσης επιβλήθηκε από αυτή την κυβέρνηση.

Οι αποφάσεις και οι χειρισμοί των τελευταίων έξι χρονών δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Πρόκειται για σκανδαλώδεις αποφάσεις, οι οποίες εκ του αποτελέσματος φορτώνουν στις πλάτες του φορολογούμενου πολίτη δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή μια πολύ μικρή μερίδα ατόμων έχει πλουτίσει κατά τρόπο ύποπτο και προκλητικό.

Η διερευνητική επιτροπή που θα διορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να έχει συγκεκριμένους όρους εντολής, για να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, διερευνώντας τις αποφάσεις που λήφθηκαν από αυτή την κυβέρνηση πίσω, κάτω και πάνω στο τραπέζι, μέχρι να επιτευχθεί η συγκεκριμένη ετεροβαρής συμφωνία. Να διερευνηθούν ενδεχόμενες παρατυπίες και ανταλλάγματα, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αποκόμιση οφέλους από λίγους προνομιούχους σε βάρος των πολλών.