Εξαντλήθηκε η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση ΔΗΣΥ

52

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

«Είναι ευρωεκλογές που έχουμε», μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και ότι «για την εκλογή του Προέδρου έχει αποφασίσει μόλις πριν από 14 μήνες το 56%». Συνεχίζουν λοιπόν οι κυβερνώντες να εμπαίζουν με τη νοημοσύνη μας. Μήπως δεν είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μαζί με τους υπουργούς του που κάνουν προεκλογική εκστρατεία υπέρ του ΔΗΣΥ; Αφού δεν έχουμε προεδρικές εκλογές, τότε ως Πρόεδρος θα έπρεπε τουλάχιστον να κρατούσε τα προσχήματα και όχι να συμπεριφέρεται ως ηγέτης του ΔΗΣΥ. Μήπως η ενεργή παρέμβασή του στην προεκλογική εκστρατεία μεταφράζεται σε αμφισβήτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου;

Σε ό,τι αφορά την υπόδειξη του κ. Προδρόμου ότι ο κ. Αναστασιάδης εκλέγηκε πριν 14 μήνες στην προεδρία με το 56%, επιβεβαιώνει την αλαζονεία της εξουσίας. Υπάρχει βέβαια και ένα 44% που δεν επέλεξε τον κ. Αναστασιάδη και ψήφισε τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ. Είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία διαθέτει καθαρά χέρια, δεν πίστεψε τα «δεσμεύομαι» Αναστασιάδη και αποδείχθηκε σωστή.

Να υπενθυμίσουμε στον κυπριακό λαό ότι η εκλογή του κ. Αναστασιάδη επιτεύχθηκε λόγω του ότι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και Αλληλεγγύη ψήφισαν τον «κανένα», ενώ το ΕΛΑΜ ψήφισε τον Νίκο Αναστασιάδη. Ακόμη και αυτοί σήμερα ασκούν κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος ωστόσο δεν τους απαντά και στρέφει τα πυρά του μόνο εναντίον του ΑΚΕΛ.

Αυτό τι σημαίνει;
Επιβεβαιώνει ότι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που με συνέπεια στέκεται απέναντι στις αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης ΔΗΣΥ είναι το ΑΚΕΛ. Μόνο ισχυρό ΑΚΕΛ μπορεί να ανακόψει τους ολέθριους για τον τόπο προεδρικούς χειρισμούς για την εσωτερική διακυβέρνηση και για το Κυπριακό.

Εκείνο βέβαια που τους ενοχλεί και βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και σύγχυσης, υβρίζοντας και αποκαλώντας τους Ακελικούς «μηδενικά», είναι ότι οι πολίτες συμφωνούν με τις θέσεις του ΑΚΕΛ και νιώθουν ότι είναι η δύναμη στην οποία μπορούν να στηριχθούν και εκφράζουν την ετοιμότητά τους να δώσουν ψήφο ενδυνάμωσης στο ΑΚΕΛ. Οι πολίτες, ακόμη και Συναγερμικοί, δεν δίνουν πλέον άλλη περίοδο χάριτος στους κυβερνώντες, οι οποίοι κυβερνούν για έξι και πλέον χρόνια και ακόμη συμπεριφέρονται ωσάν να βρίσκονται στην αντιπολίτευση.