Φωνάζει ο κλέφτης…

327

 Της Νίκης Κουλέρμου  

«Οι βασικοί στόχοι του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης που είχε υποβάλει η ΣΚΤ τον Δεκέμβριο του 2015 στην ΕΕ για να δοθεί έγκριση για παραχώρηση 175 εκ. ευρώ στην πορεία υπήρξε πλήρης αποτυχία υλοποίησης αυτών των στόχων και όσων χαμηλότερων έμπαιναν στη συνέχεια».

Τα πιο πάνω δεν τα λέω εγώ, τα λέει ο Γενικός Ελεγκτής. Και υποδηλοί ότι από τότε, τουλάχιστον, είχαν αρχίσει οι μεθοδεύσεις για το χάρισμα του Συνεργατισμού σε συγκεκριμένους τρίτους.

Αδιαφορώντας ότι χάριζαν δημόσιο πλούτο αξίας 10,3 δις, αδιαφορώντας αν αυτό θα συνιστούσε κλοπή ευρείας έκτασης σε βάρος του λαού, αδιαφορώντας ότι κουρέλιασαν την ιδέα και την αξία τού ο καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα, αδιαφορώντας ότι θα έκλεβαν τις χιλιάδες μετόχων του Συνεργατισμού προς όφελος μιας δράκας μετόχων άλλης τράπεζας.

Αδιαφορώντας ότι θα φέσωναν τους φορολογούμενους με 5 δις ευρώ για να ολοκληρωθεί το έγκλημα που «συνέλαβαν», σχεδίασαν και εκτέλεσαν οι κυβερνώντες, με πρωταγωνιστές τον Χάρη και τον Αβέρωφ, την κυβέρνηση Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ… Άλλο βέβαια το κερασάκι της… τούρτας   που λέγεται Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ύψους 7 δις ευρώ, που θα φορτωθεί το κράτος για να τα ξεφορτώσει στη συνέχεια σε βάρος -το πιθανότερο- ξανά του λαού.

Η τελευταία πράξη του δράματος ήταν η χθεσινή γενική συνέλευση. Η οποία θύμισε τις παλιές γενικές συνελεύσεις που αφορούσαν τις συγχωνεύσεις και τη συρρίκνωση του συνεργατικού πιστωτικού τομέα γιατί έτσι όριζαν οι θεοί της Τρόικας και του Μνημονίου. Ήταν η απαρχή των μεθοδεύσεων… Έκτοτε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της εκποίησης του Συνεργατισμού. Τίποτε δεν θα θυμίζει τον Συνεργατισμό τις επόμενες ημέρες. Εκτός αυτών των ημιμαθών που θα πιπιλίζουν την καραμέλα ότι φταίνε όλα τα κόμματα το ίδιο, κανένας δεν αναλαμβάνει πολιτικές ευθύνες για το έγκλημά τους. Άσχετα αν ήταν αυτή η κυβέρνηση που κρατούσε το πηδάλιο εδώ και έξι χρόνια του Συνεργατισμού. Άσχετα αν αυτή η κυβέρνηση παραπλάνησε κόμματα και λαουτζίκο, πότε με σχέδια αναδιάρθρωσης πότε με τη μετατροπή του Συνεργατισμού σε δημόσια εταιρεία… Μέχρι και δωρεάν μετοχές δεσμεύτηκε να μας μοιράσει ο Χαρούλης. Στις δεσμεύσεις και τις αποδεσμεύσεις αποδεικνύονται ατσίδες… Είναι το μόνο success story που μπορεί να τους πιστώσει κανείς! Μετά τα εγκλήματα… επιτυχίας σε βάρος της οικονομίας και της φτωχοποίησης του λαού, ασφαλώς.

Πεδίον δόξης λαμπρόν για όσους εκ των θεσμών ήθελαν αναζητήσουν τους ηθικούς και πραγματικούς αυτουργούς αυτών των εγκλημάτων. Δεν αισιοδοξούμε βέβαια ότι θα ξεχειλίσουν οι φυλακές από εγκληματίες λευκού κολάρου, αλλά τουλάχιστον θα είναι παρηγοριά στη βαριά άρρωστη κοινωνία που θέλει και δεν μπορεί να τιμωρήσει κανέναν!

Το γεγονός ότι ο κ. Αβ. Νεοφύτου και το κόμμα του ζητά οι έρευνες να επεκταθούν σε βάθος χρόνου λέει πολλά. Πολύ περισσότερα από όσα λέει η δήλωσή του ότι η τυχόν έρευνα για ευθύνες δεν αφορά το κόμμα του και δεν το αγγίζει… Επειδή ακριβώς φοβάται πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω και αγγελάκια που έγιναν διαβολάκια βουτηγμένα στην αμαρτία… Επειδή δεν θέλει να γίνει καμιά έρευνα για την επί σκοπώ εκποίηση του Συνεργατισμού από την κυβέρνηση και το ΔΗΣΥ!

Ο κ. Νεοφύτου θυμίζει τη λαϊκή ρήση φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Ή κατά τον Κώστα Βάρναλη φωνάζουν οι πατριδέμποροι να φοβηθούν οι πατριώτες…