Γενικό απροβίβαστο παίρνει και η κυβέρνησηΓράφει: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Απροβίβαστο βαθμό δεν πήραν μόνο οι μαθητές, αλλά λαμβάνουν και οι κυβερνώντες, οι οποίοι οδηγούν το κοινωνικό κράτος, την Παιδεία και την Υγεία σε συρρίκνωση με βαριές συνέπειες για τα φτωχά και μεσαία στρώματα του λαού μας.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης ΔΗΣΥ βαθμολογούνται κάτω από τη βάση, αφού απειλούν την κοινωνική συνοχή και διαλύουν το κράτος πρόνοιας και αλληλεγγύης.

Ο δημόσιος τομέας της Υγείας, αλλά και της Παιδείας οδηγούνται σε κατάρρευση. Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό κράτος, η μείωση των συντάξεων και του δημοσίου βοηθήματος δείχνουν την αναλγησία αυτής της κυβέρνησης για το κράτος δικαίου και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Δεκάδες συμπατριώτες μας ζουν σήμερα κάτω από τα επίπεδα της φτώχειας και σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα, τα τραγικά αποτελέσματα των μαθητών στις ενιαίες εξετάσεις είναι «καμπανάκι» ότι δεν έχουμε γερές βάσεις σε όλο το οικοδόμημα που ονομάζεται εκπαίδευση.

Απαιτούνται τομές με στρατηγικούς στόχους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η σημερινή εκπαίδευση χρειάζεται ριζική αλλαγή στους στόχους, τη δομή και στις διαδικασίες, διαφορετικά θα πελαγοδρομούμε χωρίς να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο να ανταποκρίνεται στις πολύπλευρες ανάγκες της κοινωνίας.

Μαζί με την Παιδεία και ο τομέας της Υγείας είναι από τους πιο βασικούς δείκτες κοινωνικής ευημερίας και δείχνουν αν μια κοινωνία συμπεριφέρεται σύγχρονα και με κοινωνικό πρόσωπο.

Η σπασμωδικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Υγείας στέλνει το μήνυμα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει σύγχρονα και δημόσια νοσηλευτήρια.

Υπάρχει ανεπαρκές Σύστημα Υγείας, το οποίο αντί να εκσυγχρονιστεί και να στηριχθεί, του δίνεται η χαριστική βολή.

Η εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας τραυματίζει την αξιοπρέπεια του λαού μας, ιδιαίτερα των ασθενέστερων στρωμάτων.

Ο πολίτης δεν επιτρέπεται να εκλιπαρεί κανένα για να πάρει είτε σειρά είτε να εξεταστεί είτε να χειρουργηθεί, διότι δεν οφείλει σε κανέναν καμία υποχρέωση.

Είναι κοινωνικό δικαίωμα και κατάκτηση η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η σημερινή διακυβέρνηση δεν μπορεί να εκσυγχρονιστεί προοδευτικά.

Αντίθετα, οι νεοσυντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές οδηγούν σε διεύρυνση της κοινωνικής αδικίας, απαξιώνουν το δημόσιο τομέα και εξυπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Για πραγματικό εκσυγχρονισμό στα θέματα Παιδείας και Υγείας και για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη επιβάλλεται απομάκρυνση των κυβερνώντων από την εξουσία.