ΓΓ ΑΚΕΛ: Καμία ψήφος να μην πάει χαμένη

277

ΔΗΣΥ και Προεδρικό σπέρνουν τον φόβο και διχάζουν

Το ΑΚΕΛ διά του ΓΓ του κόμματος κάλεσε χθες κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία ώστε «με την ψήφο του να γίνει η δύναμη που θα αλλάξει τα πράγματα. Και στην Ευρώπη και στην Κύπρο. Με την ψήφο του να ανακόψει τις πολιτικές που βυθίζουν την Ευρώπη στις ανισότητες, την ανεργία και τη φτώχεια. Να κάνει την ψήφο του δύναμη που θα καταργήσει τη λιτότητα και τις περικοπές. Να απαντήσει με την ψήφο του στις προσταγές των ελίτ, απαιτώντας μιαν άλλη Ευρώπη που να υπηρετεί τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κάλεσε τον καθένα «να γίνει η φωνή που φωνάζει δυνατά ότι η Κύπρος μπορεί και πρέπει να ζήσει άλλες μέρες. Να επανενωθεί και να βάλει τα θεμέλια για ασφαλές, σταθερό και ειρηνικό μέλλον. Να στείλει με την ψήφο του ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση Αναστασιάδη και στον Συναγερμό. Φτάνει με τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Φτάνει με τους μισούς μισθούς, την ημετεροκρατία, την αναξιοκρατία, τα κέρδη για τους λίγους και τις ζημιές για τους πολλούς. Ως εδώ με όσους μας θεωρούν “μηδενικά”, ώς εδώ με όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν συνειδήσεις “δανεικές” και πολίτες β’ κατηγορίας».
Ο Α. Κυπριανού διαμήνυσε πως «ούτε δανεικές ούτε μηδενικές συνειδήσεις υπάρχουν. Οι εκλογές της Κυριακής είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Κάθε ψήφος στο ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις έχει πολλαπλάσια αξία. Γιατί είναι ψήφος ενάντια σε όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε, ούτε στην Ευρώπη ούτε εδώ. Είναι ψήφος ενάντια στη συντήρηση, ενάντια στα κατεστημένα που λυμαίνονται τον τόπο, ενάντια στο λαϊκισμό, ενάντια στις προεκλογικές μεταμορφώσεις».
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι «οι εκλογές της Κυριακής είναι εξαιρετικά κρίσιμες και γι’ αυτό τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα και την κατανομή των εδρών. Καμιά ψήφος για το ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις δεν πρέπει να πάει χαμένη. Κάθε ψήφος μετρά και δυναμώνει τη φωνή. Κάθε ψήφος στο ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις δυναμώνει το μόνο συνεπές, σταθερό και δυνατό οχυρό ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, ενάντια στις πολιτικές που ωφελούν τους λίγους, ενάντια σε όσα κρατούν τον τόπο μας δεμένο στο παρελθόν, ενάντια στην ακροδεξιά. Κάθε ψήφος στο ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις δυναμώνει τη μόνη συνεπή και σταθερή φωνή που παλεύει για την επανένωση του τόπου, για τα συμφέροντα των πολλών».
Σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επέκρινε τους κυβερνώντες –ΔΗΣΥ και Προεδρικό– ότι συμπεριφέρονται με τρόπο που προσβάλλει την πολιτική ζωή και τους πολιτικούς και δικαιολογημένα προκαλεί την απαξίωση της κοινής γνώμης.
* Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και σε αυτή μεταμορφώνονται επιχειρώντας να παραπλανήσουν τους πολίτες.
* Επιστρατεύουν τους Υπουργούς τους για να μοιράσουν αβασάνιστα υποσχέσεις, τις οποίες κατά κανόνα ξεχνούν την επομένη των εκλογών.
* Αντί να επιστρατεύουν επιχειρήματα, επιλέγουν συνειδητά να σπέρνουν τον φόβο και να διχάζουν. Με ύβρεις, αφορισμούς, χαρακτηρισμούς και επιθέσεις.
* Λένε συνειδητά ψέματα ότι κινδυνεύουν να χάσουν την πρωτιά για να φανατίσουν τους οπαδούς τους.
* Στις τοποθετήσεις τους για τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις εκλογές αντέδρασε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο. Υπέδειξε ότι στις ευρωεκλογές δικαιούνται να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Καλούνται να ασκήσουν το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα και να αναδείξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπούν στο Ευρωκοινοβούλιο.
Νίκη Κουλέρμου

ΔΗΣΥ
Ζητά και ρέστα το κυβερνών κόμμα ασκώντας… αντιπολίτευση
Το κυβερνών κόμμα διά του εκπροσώπου του, βουλευτή κ. Δημητρίου, παρουσιάστηκε να ζητά και τα ρέστα για το κλίμα πόλωσης που το ίδιο δημιούργησε τις τελευταίες δύο βδομάδες με τους χυδαίους χαρακτηρισμούς, τις ύβρεις και την απαξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου του ΔΗΣΥ, τη μια προς τους αριστερούς με τον περίφημο πια χαρακτηρισμό των «μηδενικών» και την άλλη με τις δανεικές ψήφους των Τ/κυπρίων.
«Το ΑΚΕΛ, διά του Γενικού του Γραμματέα κ. Άντρου Κυπριανού, επανέρχεται και σήμερα στη στείρα αντιπαράθεση που επιδιώκει για λόγους πόλωσης του κομματικού του ακροατηρίου, παραδίδοντας μάλιστα και δήθεν μαθήματα καλής συμπεριφοράς προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό», υποστήριξε ο κ. Δ. Δημητρίου επιλέγοντας αυτή τη φορά να ασκήσει… αντιπολίτευση στους προηγούμενους και να βάψει με ροζ χρώματα την παρούσα κατάσταση πραγμάτων. «Όσο και να προσπαθήσουν να μηδενίσουν τα όσα πετύχαμε τα τελευταία έξι χρόνια και πάλι δεν θα τα καταφέρουν. Οι πολίτες θυμούνται και ξέρουν πότε η χώρα και οι ζωές τους ήταν σε κάθοδο και πότε είναι σε άνοδο. Μπορούν να συγκρίνουν αν σήμερα ζουν καλύτερα σε σχέση με το πώς ζούσαν πριν οχτώ και πριν δέκα χρόνια. Πότε η χώρα μας και η οικονομία ήταν στα σκουπίδια και πότε είναι σε επενδυτική βαθμίδα… Οι πολίτες ξέρουν ποιος μπορεί να συνεχίσει την πορεία της χώρας στη σταθερότητα και στην ανάπτυξη» υποστήριξε ο κ. Δημητρίου.

Η ενότητα δεν είναι διακήρυξη και ούτε σημαία ευκαιρίας

Σημασία έχουν οι πράξεις μας, απαντά το ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Λίγα 24ωρα πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές και ενώ η ενότητα είναι το ζητούμενο, εντούτοις κυβέρνηση και ΔΗΣΥ άλλως πως εννοούν την ενότητα. Την ίδια ώρα και το ΔΗΚΟ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει κατηγορώντας το ΑΚΕΛ για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε ο τόπος.
Με δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου και απευθυνόμενος στον ΔΗΣΥ, τονίζει πως η πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες εξαιτίας των παράνομων και προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ και η ενότητα είναι απαραίτητη. «Πώς υπηρετείται όμως η ενότητα από τους κυβερνώντες; Με το να αποκαλούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους μηδενικά; Ή με το να υπονοούν ότι το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης προδίδει την Κύπρο, ψευδώς ισχυριζόμενοι ότι προωθούν την πολιτική της Τουρκίας;
Η ενότητα δεν είναι διακήρυξη και ούτε σημαία ευκαιρίας. Είναι πράξη. Και δυστυχώς οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν την ενότητα μόνο όταν έχουν αδυναμία να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις για αρνητικές εξελίξεις», αναφέρει ο Στ. Στεφάνου.
Απαντώντας, εξάλλου, στο ΔΗΚΟ, ο Στ. Στεφάνου διερωτάται πώς γίνεται σήμερα το ΔΗΚΟ να αντιπολιτεύεται τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, τις οποίες στήριξε και υπερψήφισε στη Βουλή. «Μήπως αποφάσισε να κάνει αυτοκριτική; Ή μήπως προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες για την αφειδώλευτη πολιτική στήριξη που πρόσφερε στην κυβέρνηση; Θα το ξαναπούμε: Σημασία δεν έχουν οι διακηρύξεις. Σημασία έχουν οι πράξεις του καθενός».