Για πρόοδο και ευημερία του λαού Το ΑΚΕΛ ρίχνεται στη μάχη των εκλογών με πρόταση και θέση

Εκλογές έρχονται κι ως ένα βαθμό κατανοητή -όχι απαραίτητα και αποδεκτή- η προσπάθεια ορισμένων κομμάτων να «βγουν» μπροστά. Και με συνθήματα να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους. Κοινός παρονομαστής όλων, το ΑΚΕΛ. Και ορισμένοι το έχουν παρακάνει. Πιστεύουν, φαίνεται, πως όσον περισσότερο αντιακελισμό βγάζουν τόσο μεγαλύτερη συσπείρωση επιτυγχάνουν. Ματαιοπονούν. Το ΑΚΕΛ και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρωταγωνιστική δύναμη στους λαϊκούς και πατριωτικούς αγώνες του λαού μας, πρωταγωνιστική δύναμη στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, στην εμπέδωση κουλτούρας κοινής συμβίωσης, συνεργασίας και συναδέλφωσης Ε/κ και Τ/κ.

Το ΑΚΕΛ ρίχνεται στη μάχη των εκλογών με πρόταση και θέση. Και ξεχωρίζει, πάντοτε, γιατί προτάσσει νηφάλιο πολιτικό λόγο, δεν στέκεται στην άρνηση και στην απόρριψη, στην γκρίνια και την κινδυνολογία. Για όλα τα θέματα, αυτά που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη κι αυτά που αφορούν την επιβίωσή μας ως λαός, το ΑΚΕΛ έχει προτάσεις. Κι αυτή είναι η διαφορά του με όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Ο λαός έμαθε να ξεχωρίζει, να εκτιμά και να τιμά αυτές τις συμπεριφορές. Το ΑΚΕΛ, σε όλη τη μακρά πορεία του, δικαίωσε τις προσδοκίες του λαού μας. Αγωνίζεται να δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού μας.

Κανένας αγώνας του λαού μας δεν είναι ξένος προς το ΑΚΕΛ. Κανένας αγώνας του λαού μας δεν έγινε χωρίς τη σφραγίδα ή και τη σφραγίδα του ΑΚΕΛ. Ποια άλλη πολιτική ή κοινωνική δύναμη έχει αγωνιστεί και προσφέρει τόσο και τόσα για την κοινωνική πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας; Ποιοι έκαναν δρόμους τα κακοτράχαλα μονοπάτια στα δίσεκτα χρόνια της αποικιοκρατίας για να ανοιχθούν μετά λεωφόροι για την κοινωνική πρόοδο και την ευημερία του τόπου και του λαού; Ποιοι αγωνίστηκαν για το οκτάωρο, αψηφώντας τους δυνάστες-αφέντες και το σύστημα που τους στήριζε;

Τον Μάιο θα κληθούμε διά της ψήφου μας να τοποθετηθούμε. Γιατί εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας. Εμείς παίρνουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Αποχή σημαίνει συνενοχή και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη, μόνο μέσα από τη συλλογική πάλη κερδίζονται οι κατακτήσεις.

Ο λαός ξεχωρίζει, εκτιμά και τιμά συμπεριφορές. Εντιμα και ειλικρινά το ΑΚΕΛ κοιτά τον κάθε πολίτη στα μάτια και ζητά την ψήφο του. Γιατί η 90χρονη ζωή και δράση του είναι γεμάτη από αγώνες και προσφορά. Αγώνες για την ελευθερία και δημοκρατία, για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. Αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, πρόοδο και ευημερία του λαού.