Για τις διακοπές τους… συζήτησαν οι Αναστασιάδης – Οζερσάι!ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

«∆εν νοµίζω ότι χρειάζεται να παίρνω άδεια µε ποιους θα συντρώγω ή όχι…» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το µυστικό δείπνο µε τον λεγόµενο υπουργό εξωτερικών του ψευδοκράτους κ. Οζερσάι. Μπορεί ο κ. Αναστασιάδης να συντρώγει µε όποιον θέλει και όποτε θέλει, φθάνει να µην παίζει την τύχη της Κύπρου σε κοινωνικά τραπέζια! Είναι Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας και η συνάντησή του µε τον εκλεκτό Τ/κ πολιτικό της Άγκυρας ξεφεύγει πλέον από το πλαίσιο του κοινωνικής φύσεως δείπνου και µετατρέπεται σε πολιτικού περιεχοµένου.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι κ. Αναστασιάδης και Οζερσάι δεν συζήτησαν ούτε για το πού θα κάνουν τις διακοπές τους ούτε και για τις καλοκαιρινές συναυλίες και φεστιβάλ. Οι κ. Αναστασιάδης και Οζερσάι συναντήθηκαν µε πρωτοβουλία τρίτου κοινού φιλικού τους προσώπου, οπότε δεν επρόκειτο για µια απλή συνάντηση δύο στενών φίλων για να φάνε και να πιουν, αλλά προγραµµατισµένη συνάντηση για να συζητήσουν «άτυπα» το Κυπριακό. Το γεγονός ότι η συνάντηση κρατήθηκε µυστική προκαλεί ερωτηµατικά. Ανησυχίες που κορυφώνονται, αφού ο κ. Αναστασιάδης µιλά για χαλαρή και αποκεντρωµένη οµοσπονδία και για «νέες ιδέες», ενώ ο κ. Οζερσάι βάζει στο τραπέζι τη λύση δύο κρατών. Θέσεις που πλησιάζουν…!

Η συνάντηση αυτή στέλνει επικίνδυνα µηνύµατα εγκατάλειψης των παραµέτρων λύσης του Κυπριακού. Στέλνει µήνυµα παραγνώρισης του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ο οποίος είναι ο συνοµιλητής µας στο Κυπριακό, ο οποίος δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση µε την Άγκυρα, επιµένοντας σε λύση εντός του συµφωνηµένου πλαισίου ∆∆Ο. Αντί ο κ. Αναστασιάδης να στηρίξει τον κ. Ακιντζί µε στόχο να επαναρχίσουν οι διαπραγµατεύσεις, πραγµατοποιεί µυστικά δείπνα µε Τουρκοκύπριους πολιτικούς που είναι υπέρ των δύο κρατών, αντιπολιτεύονται και υποσκάπτουν τον κ. Ακιντζί. Εάν φθάσαµε στο σηµείο να συζητούµε για τη διχοτόµηση αντί για την επανένωση της πατρίδας µας, είτε σε µυστικά δείπνα είτε σε κλειστά γραφεία, είτε εντός είτε εκτός Κύπρου, τότε ο κυπριακός λαός θα πρέπει να το γνωρίζει. Ναι, ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να ρωτήσει και χρειάζεται την άδεια του κυπριακού λαού γιατί είναι πολιτικά ανοµιµοποίητος να συνεχίσει σε αυτή τη βάση που οδηγεί την πατρίδα µας στη διχοτόµηση…