Γλυκιά η αμαρτία

38

Της Νίκης Κουλέρμου

Αν είναι κάτι στο οποίο έχει ζημιές αυτή η κυβέρνηση είναι στο ότι ο κόσμος χάνει το μέτρημα των ιστοριών επιτυχίας της! Τα success stories της είναι πολλά. Θα χρειαστεί κάποιος καταγραφέας για να μη χάσει το λογαριασμό… Ίσως ζητήσει από τη Βουλή να της εγκρίνει μια ακόμα θέση ειδικά για αυτόν το σκοπό…

Λοιπόν οι εφημερίδες κάνουν ακόμα καλά τη δουλειά τους. Στηρίζουν τη δημοκρατία και την κριτική σκέψη, αν μη τι άλλο.

Αν πάρουμε από το χθεσινό φύλλο της «Χαραυγής» καταγράφουμε από την πρώτη σελίδα τις εξής ιστορίες επιτυχίας των κυβερνώντων:

Πρώτη: Μια νέα κατηγορία εργαζομένων γεννήθηκε επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ. Οι νέοι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό! Την ανέδειξε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία σε απάντηση προς τον κ. Νεοφύτου, πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στις 20/12/2018 είπε το αμίμητο ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι με 500-600 ευρώ. Αν ζούσε στην Κύπρο, βέβαια θα ήξερε μια κατηγορία νέων επιστημόνων που παίρνει 600 ευρώ το μήνα από τα σχέδια της ΑΝΑΔ… Ως να επαιτούν!
Αλλά αυτοί της κυβέρνησης ΔΗΣΥ ζουν στον δικό τους κόσμο. Στην κοσμάρα τους και στα σαλόνια τους. Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές κάτι κοκαλάκια θα βρουν να πετάξουν…

Δεύτερη ιστορία επιτυχίας τα χρυσά διαβατήρια. Η οποία γίνεται γελοιότητα από τη δήλωση του Προέδρου ότι μας στοχοποιούν! Ποιοι; Οι εταίροι και φίλοι του στην ΕΕ! Για ποιο λόγο; Για λόγους ανταγωνισμού! Ευτυχώς πήρε απάντηση από τον κ. Αβραμόπουλο, τον ομογάλακτό του. Αλλά δεν διάβασε την έκθεση της Κομισιόν, ούτε και τη «Χαραυγή», προφανώς… Γιατί θα ήξερε ότι έδωσαν κυπριακή υπηκοότητα σε Ρώσο ολιγάρχη, ενώ αυτός διερευνάτο από τις ισπανικές Αρχές για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Έπαθε ο κ. Πρόεδρος, αλλά δεν έμαθε από το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Είναι γλυκιά η αμαρτία!

Τρίτη ιστορία επιτυχίας: Σύγκρουση θεσμών, διαφθορά, διαπλοκή. Όπως γινόταν επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ-Κληρίδη, το ίδιο επαναλαμβάνεται και σήμερα. Τότε ο Γλ. Κληρίδης έδωσε το χαρακτηρισμό της «μπανανίας» στο κράτος που κυβερνούσε ο ίδιος. Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος μιλούσε για ένα μάτσο νομοσχεδίων που είχε έτοιμα προς εκσυγχρονισμό του κράτους δεν έδωσε ακόμα κανένα χαρακτηρισμό. Ίσως γιατί ξεπέρασε με τα «success stories» του και αυτόν το χαρακτηρισμό της μπανανίας…

Τέταρτη ιστορία επιτυχίας: Η κατάρρευση των νοσηλευτηρίων, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια επιδημία ιώσεων! Κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έστω και αν οι ίδιοι οι κυβερνώντες γνωρίζουν κάλλιον όλων ότι άφησαν τα νοσοκομεία να καταρρεύσουν με περικοπές που είχαν κάνει της τάξης των μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χάριν λιτότητας… Το μόνο μνημονιακό μέτρο που δεν εφάρμοσαν ήταν αυτό που αφορούσε την Υγεία!

Πέμπτη (και όχι τελευταία) ιστορία επιτυχίας: Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ περιλαμβανομένου και του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, γίνονται και… εργατοπατέρες και λαϊκιστές όταν πλησιάζουν εκλογές. Τώρα, λοιπόν, που πλησιάζουν οι ευρωεκλογές θυμήθηκαν οι αθεόφοβοι, τον προσφυγικό κόσμο και ότι δεν άντλησαν κονδύλια από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για στεγαστικά σχέδια και προγράμματα. Μαζί με το InvestEU ανακάλυψαν προφανώς τη γύμνια της προσφυγικής τους πολιτικής.

Έτσι, ναι, φαίνεται πως «είναι γλυκιά η αμαρτία»… Το πάρτι για τους λίγους συνεχίζεται και αυτό στη γλώσσα των κυβερνώντων λέγεται «ιστορίες επιτυχίας». Οι πάσχοντες και οι φτωχοί δεν υπάρχουν!