Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο κύριος Ν. ΑναστασιάδηςΤου Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στη μεσημεριανή εκπομπή του ΡΙΚ την περασμένη Πέμπτη, ανέφερε ότι δεν εμπιστεύεται τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Επανέλαβε δυο και τρεις φορές ότι ο κ. Αναστασιάδης «έχασε την αξιοπιστία του».

Είναι το ΔΗΚΟ που τον εμπιστεύθηκε και τον ανέδειξε στην εξουσία. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Σ. Σαμψών, από την ίδια εκπομπή ανέφερε: «Yπάρχει μια μεγάλη πτέρυγα του λαού που ανήκει σε αυτή την παράταξη και οι απόψεις της είναι αυτές που λέω», προσθέτοντας ότι «ορθά τώρα άρχισαν να τις σέβονται», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε στροφή στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει τη δική του κομματική και πολιτική διαδρομή και γνωρίζουμε πολύ καλά το βαθμό αναξιοπιστίας του. Είναι γνωστό το πολιτικό του παρελθόν από τη δεκαετία του ’70, αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν.

Είχε υποστηρίξει πολιτικές πυραυλολογίας, ηφαιστειολογίας, πολιτικές «όλα στο τραπέζι» και εκτροπές στο Κυπριακό επί κυβέρνησης Γλ. Κληρίδη. Υπερασπίστηκε ένθερμα και το Σχέδιο Ανάν.

Συμπεριφέρθηκε μηδενιστικά και ισοπεδωτικά κατά την πενταετία Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ κατά την πενταετία Δ. Χριστόφια έθεσε το προσωπικό πάνω από το εθνικό, ξεκινώντας να κτίζει τη δική του προεδρική υποψηφιότητα. Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, βελτίωσε σημαντικά πολλές από τις πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν και πέτυχε πολλές σημαντικές συγκλίσεις.

Δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης χάριν της προεδρικής καρέκλας αναθεμάτιζε μαζί με άλλους τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ. Εκλέχθηκε Πρόεδρος και για δυο χρόνια πέτυχε οπισθοδρόμηση και στασιμότητα στο Κυπριακό. Ξεκίνησε να καταγράφεται πρόοδος όταν επανήλθε στις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ.

Το ΑΚΕΛ στήριξε τη διαδικασία και μάλιστα κριτικά εκεί που χρειάστηκε, όχι τον κ. Αναστασιάδη. Το ΑΚΕΛ δεν ξεγελάστηκε, γιατί γνωρίζει ποιος είναι ο κ. Αναστασιάδης – άλλοι τον ανέδειξαν στην εξουσία.

Το ΑΚΕΛ στήριξε τη διαδικασία όταν θεωρούσε ότι βρισκόταν σε ορθή πορεία, ενώ τώρα δεν έχει καθόλου πρόβλημα να επικρίνει και να κατακρίνει τη στροφή του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος χάριν και πάλι των προεδρικών εκλογών, φόρεσε τη «φουστανέλα».

Αν κάποιοι μιλούν για πατριωτισμό, πατριωτική είναι η στάση του ΑΚΕΛ, το οποίο μακριά από μικροκομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες συμπεριφέρεται με συνέπεια και αξιοπιστία για συμφωνημένη λύση και επανένωση της πατρίδας μας.