Η αυτοσυγκράτησή σας προκαλεί αηδία!

1249

Της Έλπις Γεωργίου

Και να που ήρθε το κράτος του Ισραήλ στην επέτειο της ίδρυσής του (14 Μάη 1948), να μας πει ότι ένα βρέφος 8 μηνών είναι τρομοκράτης, άρα πρέπει να δολοφονηθεί.

Να που 14 του Μάη του 2018, με σύμμαχο τις ΗΠΑ οι οποίες αποφάσισαν να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, το κράτος του Ισραήλ επέλεξε να μας υπενθυμίσει τον εγκληματικό χαρακτήρα του.

Τα γεγονότα της Δευτέρας είναι σε όλους μας γνωστά! Δεκάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες. Τόπος εγκλήματος: Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των νεκρών τουλάχιστον οκτώ είναι ανήλικοι κάτω των 16 ετών. Aπό τους τραυματίες τουλάχιστον 122 είναι επίσης ανήλικοι, δεκάδες είναι οι γυναίκες. Ακόμη και δημοσιογράφοι έχουν τραυματιστεί.

Οι δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ για μια ακόμη φορά καταδεικνύουν τις ευθύνες και της ΕΕ και των κυβερνήσεων χωρών-μελών της, που με τη στάση τους ενθαρρύνουν την ισραηλινή επιθετικότητα. Υιοθετούν πολιτική ίσων αποστάσεων.

Χώρες, ανάμεσά τους η Κύπρος και η Ελλάδα, αναπτύσσουν την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία τους με το κράτος του Ισραήλ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν “τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση”.

Μια τέτοια δήλωση προκαλεί αηδία. Οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά άρνηση καταδίκης του εγκλήματος που συντελείται και ταυτόχρονα στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Επίσης ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία του» για την κατάσταση. Ούτε καταδίκη, ούτε θυμός… τίποτα! Απλά ανησυχία… Μπράβο και εις ανώτερα!!!

Για τη Διεθνή Αμνηστία διαπράχθηκαν «εγκλήματα πολέμου», ενώ το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «λουτρό αίματος».

Η Νότια Αφρική ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ «μέχρι νεοτέρας» λόγω της βίας με θύματα Παλαιστινίους. Η Τουρκία, που έκανε λόγο για «γενοκτονία», ανακάλεσε επίσης για διαβουλεύσεις τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών της στο Τελ Αβίβ και την Ουάσινγκτον.

Πολλές χώρες ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία, επέκριναν τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, τη μεταφορά της οποίας είχαν καταδικάσει και προτρέψει να ακυρωθεί 128 από τα 193 κράτη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 30 του Μάρτη, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά ξεπερνά τους 100!

Στόχος των Παλαιστινίων είναι η πλήρης υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών στα σύνορα του 1967 με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης, όπως και το να ζήσουν ειρηνικά και με ασφάλεια δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, να βρουν βιώσιμη λύση σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των κρατουμένων.

Αυτό που πρέπει να βροντοφωνάξει ο κάθε φιλειρηνιστής είναι: Καμία ανοχή στον ιμπεριαλισμό! Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.