Η «αγέλη» απέκτησε ανοσίαΜέχρι πότε, κ. Κορονοϊέ, θα κρατάς τον άνθρωπο κλεισμένο στο σπίτι του; Μέχρι πότε θα μπορείς εσύ να τριγυρίζεις ανενόχλητος, να μπαίνεις στα σπίτια χωρίς έγκριση κι εμείς να πρέπει να τη ζητάμε; Πότε θα βγεις από τη ζωή μας; Και τι θα απομείνει μετά από σένα; Μήπως ήρθες να δοκιμάσεις τις αντοχές μας; Να μας βγάλεις από τη ρουτίνα μας; Να μας αναγκάσεις να επαναστατήσουμε για τα αυτονόητα; Να μας δείξεις πόση αξία έχει να ζεις ελεύθερος; Μήπως ήρθες για να υποκινήσεις επαναστάσεις; Να αλλάξεις κατεστημένα; Μέχρι πού το πας; Και τι θες, στ’ αλήθεια, να κερδίσεις στο τέλος από όλο αυτό;

Σε παρακολουθούμε μήνες τώρα. Χτυπάς πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις, υπερδυνάμεις και συστήματα. Οι μικροί έγιναν μεγάλοι και το αντίθετο. Στην όψη σου φοβούνται όλοι. Μπροστά σου μηδενίστηκαν αρρώστιες, οι πόλεμοι έχασαν την αίγλη τους. Με την ασφάλειά σου η φύση αναπνέει, ο πλανήτης ολόκληρος ηρεμεί, οι ουρανοί καθάρισαν, τα ζώα ζουν! Ποιος είσαι τελικά; Τι ζητάς; Ζητάς μόνο να πάρεις ή και να δώσεις ζωή; Μόνο για κακό ήρθες; Κι όλες αυτές οι ερωτήσεις, ή και διαπιστώσεις, σε ποιου τον εγκέφαλο δεν στριφογυρίζουν όλο αυτό το διάστημα; Κλείδωσες ολόκληρο πλανήτη στα σπίτια του και τον ανάγκασες να σκεφτεί, τον ανάγκασες να αναθεωρήσει έννοιες και αξίες ξεχασμένες, να μάθει τις πραγματικές αντοχές και δυνάμεις του.

Ε λοιπόν, ένα μέρος του εαυτού μας σε ευχαριστεί. Όχι για τις αθώες ψυχές που χάθηκαν φυσικά, αλλά για τα άλλα, τα θετικά που κρύβονται πίσω από την ύπαρξή σου. Σε ευχαριστούμε που σταμάτησες τους ρυθμούς μας. Ευχαριστούμε που μας θύμισες λέξεις όπως οικογένεια, συνάνθρωπος, αλληλεγγύη, ενότητα, πίστη, θέληση. Ευχαριστούμε που μας έδειξες πού βρίσκεται το σπίτι μας και πόση αξία έχουν αυτοί που το κατοικούν. Σε ευχαριστούμε που έδωσες μηνύματα σε όλους αυτούς τους αλαζόνες. Να ξέρεις πως τους έσπασες τα νεύρα, φανέρωσες τη γύμνια τους. Ξέχασαν τα όπλα, ασχολούνται με… αντισηπτικά. Πώς αλλιώς μπορούσε να γίνει; Σε ευχαριστούμε που δεν μας στέρησες την αγάπη, δεν μας έκλεψες την ελπίδα, δεν μας απαγόρευσες τη φαντασία.

Εμείς μετά από αυτό θα είμαστε πιο δυνατοί. Θα ξέρουμε τι και ποιοι είμαστε. Θα είναι εις γνώσιν μας ποια είναι τα βασικά και ουσιώδη και αυτά θα επιδιώκουμε! Το πιο βασικό όμως είναι πως πλέον θα γνωρίζουμε πως η δύναμη της «αγέλης» είναι τεράστια και κανείς δεν πρέπει να την υποτιμά. Η «αγέλη» απέκτησε ανοσία με τις δικές της δυνάμεις και πράγματι, όταν δεν νοσεί, είναι για όλα ικανή.