Η αλήθεια πίσω από τα λόγια τα µεγάλα

31

Της
Άννας Μισιαούλη

Πολλά ακούσαµε πριν από µερικές µέρες για την Παγκόσµια Μέρα Περιβάλλοντος. Αν δεν ζούσαµε σε αυτή τη χώρα, θα µπορούσαµε να πειστούµε ότι όντως τα εννοούν αυτοί που τα εκστοµίζουν.

“Το δεδοµένο είναι πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιµο”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ∆ηµοκρατικός Συναγερµός επικαλούµενος και τα όσα τόνισε ο Γενικός Γραµµατέας των Ηνωµένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στο µήνυµά του για την Παγκόσµια Ηµέρα Περιβάλλοντος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα είδη που απειλούνται µε εξαφάνιση, στην ατµοσφαιρική ρύπανση που επιφέρει απώλειες ζωών σε παγκόσµιο επίπεδο και σε άλλα συναφή µε το θέµα ζητήµατα.

Ξέχασε φαίνεται ότι πρώην βουλευτής του ∆ΗΣΥ αναρτούσε στο Facebook φωτογραφίες µε πιατέλες µε αµπελοπούλια -απειλούµενο είδος, που στην Κύπρο απαγορεύεται η θήρευσή του.
Φαίνεται πως είχαν βρεθεί στο πιάτο του κ. Χαµπουλλά µετά από επιχείριση καµικάζι… γιατί δεν άντεχαν πλέον τη ζωή τους τα αµπελοπούλια!
Ξέχασε ο ∆ΗΣΥ ότι ο ίδιος πρώην βουλευτής του, τον Μάρτη ακόµα, αποκαλούσε µε χαρακτηρισµούς καθόλου φιλοφρονητικούς και απειλούσε τους εθελοντές της Επιτροπής Κατά της Σφαγής Πτηνών, η οποία σε πρόσφατη εκστρατεία της είχε µαζέψει 2.596 ξόβεργα.
Ξέχασε ο ∆ΗΣΥ ότι τότε δεν εξέδωσε καµία ανακοίνωση για τη συµπεριφορά του κ. Χαµπουλλά και δεν έκανε κανένα σχόλιο, παρά µόνο αφού κλήθηκε από τον Λεόντιο Φιλοθέου στο Τwitter, ο οποίος είχε καλέσει και τον τότε Υπουργό ∆ικαιοσύνης να απαντήσει.

Μόνο τότε ο πρόεδρος του ∆ΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, µέσω Τwitter µίλησε για “απαράδεκτη ανάρτηση που δεν σηκώνει καµιά δικαιολογία” και ότι ο κ. Χαµπουλλάς “οφείλει να την αποσύρει και δηµόσια να απολογηθεί”. Απολογία δεν είδαµε.
Όπως ακριβώς δεν είχαµε δει απολογία όταν η ανάρτηση µε την πιατέλα γεµάτη αµπελοπούλια ανήγαγε τον Ευγένιο Χαµπουλλά σε διεθνές θέµα, µε τη βρετανική εφηµερίδα Guardian να κάνει λόγο για θυµό, καθώς βουλευτής της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας επιδείκνυε µε τέτοιον τρόπο ένα απαγορευµένο πιάτο.

Σε άλλην περίπτωση ο συγκεκριµένος πρώην βουλευτής το επανέλαβε. Με σχόλιο µάλιστα ότι ήθελε, όπως ο ίδιος εξήγησε µε νέα ανάρτησή του, “να προκαλέσει την κοινή γνώµη για την υποκρισία που υπάρχει σε αυτό το θέµα”.
“Πεποίθησή µου ήταν και είναι ότι δεν πρέπει να είναι παράνοµο αυτό το θήραµα µε παραδοσιακά και επιλεκτικά µέσα”, κατέληγε ο πρώην βουλευτής του ∆ΗΣΥ.
Γι’ αυτό, κύριοι του ∆ΗΣΥ, ας κοιτάζουµε πρώτα τα του οίκου µας, πριν ξεκινήσει η έκδοση ανακοινώσεων για τα µάτια του κόσµου, επειδή το επιβάλλει µια µέρα.