Η ατιμωρησία εκτρέφει τον εξτρεμισμό  

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΛΑΜ «οργίζεται» και εκτραχύνεται προκαλώντας επεισόδια και ασκώντας βία για να γίνει… αντιληπτή η παρουσία του και η αντίδρασή του στις όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό και δη στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Θα θυμίσουμε ότι οι Ελαμίτες επιτέθηκαν και προκάλεσαν επεισόδια όταν ο Μ. Α. Ταλάτ μιλούσε στην Πάφο (Φεβρουάριο 2014) και αργότερα (Μάρτιο 2014) έγιναν τα ίδια και χειρότερα στη Λεμεσό. Επεισόδια τα οποία μάλιστα οδήγησαν και στην παύση του τότε Αρχηγού Αστυνομίας…

 

Το θέμα είναι τι κάνει η κυπριακή κυβέρνηση όταν αφήνει ατιμώρητη τη βία και την τρομοκρατία που επιχειρείται να ασκηθεί σε βάρος όσων πιστεύουν και αγωνίζονται για τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Γιατί μετά τα επεισόδια της Λεμεσού ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης είχε αναφερθεί στην «αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα φαινόμενα τρομοκρατίας και έκνομων ενεργειών». Τόνισε ακόμα ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί σε περιθωριακές ομάδες να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία». «Αυτές οι ομάδες», είπε ο κ. Στυλιανίδης, «επιχειρούν με τρόπο που μοιάζει φασιστικός, να μην ακουστεί η άλλη άποψη». Εκτός της «τιμωρίας» του Μ. Παπαγεωργίου, στον οποίο ουσιαστικά φορτώθηκαν όλες οι ευθύνες για εκείνα τα επεισόδια, ποιος άλλος τιμωρήθηκε και μάλιστα παραδειγματικά ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η ασχημονία που είδαμε στα μνημόσυνα των Ισαάκ και Σολωμού;

 

Το ΕΛΑΜ πανηγυρίζει για «τεράστια δυναμική» που έχει αναπτύξει προσβλέποντας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, την ώρα που καταδικάστηκαν από όλους τους νουνεχείς πολίτες και πολιτικές δυνάμεις οι φασίζουσες ενέργειές του. Και επιχαίρει γιατί, «είναι το μοναδικό εμπόδιο στα υποχθόνια σχέδιά τους για το Κυπριακό»!

 

Αυτή και μόνο η αναφορά του θάπρεπε να προβληματίσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο και γνοιάζονται πραγματικά για τη λύση του Κυπριακού με τρόπο που να αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του Κυπριακού, αλλά και της νομιμότητας και της δημόσιας ασφάλειας και της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, οφείλουν να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζεται για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι τέτοιων επεισοδίων. Διαφορετικά θα είναι συνένοχοι στην όποια επόμενη εκδήλωση φασιστικής συμπεριφοράς απέναντι στην άλλη άποψη που αφορά είτε το Κυπριακό είτε τα άλλα πολιτικά ζητήματα, όπως π.χ. η μεταχείριση των μεταναστών. Πέραν τούτου και ειδικά στο Κυπριακό η κυβέρνηση θα πρέπει να ξανασκεφθεί τη σωστή, ορθολογική ενημέρωση της κοινής γνώμης είτε αυτή αφορά τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και το περιεχόμενο μιας εκάστης των τριών στοιχείων που συνθέτουν αυτή τη μορφή λύσης είτε αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις. Η παραπλάνηση που γίνεται σε συστηματική φάση από ορισμένους πολιτικάντηδες εκτρέφει κατά τρόπο ανεπίτρεπτο τον εξτρεμισμό όπως τον είδαμε μερικές φορές να εκφράζεται από το ΕΛΑΜ και με διάφορες αφορμές.

 

Η κυβέρνηση, λοιπόν, έχει τεράστιες ευθύνες για να απομονώσει τον εξτρεμισμό και το φασισμό. Αρκετά έχει δεινοπαθήσει αυτός ο τόπος και ο λαός μας από το φασισμό.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy