Η κλινική με τα γιατροσόφια-δηλητήριο

54

Του Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

Η κοινωνία εγκλωβίστηκε σε μια κλινική με γιατρούς που γράφουν γιατροσόφια-δηλητήριο. Και όσο δεν ξεσηκώνονται οι ασθενείς, θα σβήνει κάθε μέρα και ένα κομμάτι.

Τα πιο πάνω επιβεβαιώνονται και μέσα από το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής, το οποίο επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση ευρύτερα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, αλλά και από τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο δίμηνο μετά το κλείσιμο του Συνεργατισμού τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν κατά 120 εκατ. ευρώ περίπου. Μάλιστα, έκθεση της ΚΤ επιβεβαιώνει ότι δημιουργήθηκε και ένα καινούριο πρόβλημα, αφού παρατηρείται τάση επιβράδυνσης στη ζήτηση στεγαστικών δανείων.

Τα στοιχεία της ΚΤ καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς τους οποίους επικαλέστηκε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την απόφασή της για κλείσιμο του Συνεργατισμού, ότι η λύση η οποία δόθηκε θα οδηγούσε σε σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Μάλιστα επιβεβαιώνουν ότι οι τράπεζες έχουν εγκαταλείψει οριστικά το εργαλείο των αναδιαρθρώσεων και ετοιμάζονται για μαζικές εκποιήσεις και πωλήσεις δανείων. Συγκεκριμένα, τα δάνεια υπό αναδιάρθρωση μειώθηκαν κατά 213,6 εκατ. ευρώ και έφτασαν τα 7,11 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί μόλις στο 20,3% επί του συνόλου των δανείων.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι τα φάρμακα τα οποία χρησιμοποιεί η κυβέρνηση αποδείχθηκαν θανατηφόρα για τον Συνεργατισμό, αλλά και δηλητήριο για την ευρύτερη κοινωνία, η οποία επωμίσθηκε ζημιές 8 δισ. ευρώ περίπου και σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τις μαζικές εκποιήσεις. Ήδη καθημερινά βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα η λίστα δεν περιλαμβάνει μόνο βίλες και φιλέτα, αλλά και σπίτια και χωράφια μικρής αξίας.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο γιατρός απέτυχε να θεραπεύσει τον ασθενή. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι ο γιατρός με τα γιατροσόφια-δηλητήριο δεν προτίθεται να αποχωρήσει. Ούτε οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να τον απομακρύνουν από μόνοι τους. Ο μόνο ο οποίος μπορεί να τον απομακρύνει είναι ο επικεφαλής της κλινικής, δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο οποίος δυστυχώς δεν έχει τη διάθεση να το πράξει.

Το γενικό πόρισμα, λοιπόν, είναι ότι η κοινωνία εγκλωβίστηκε σε μια κλινική με γιατρούς που γράφουν γιατροσόφια-δηλητήριο. Και όσο δεν ξεσηκώνονται οι ασθενείς, θα σβήνει κάθε μέρα και ένα κομμάτι. Χθες ήταν ο Συνεργατισμός, σήμερα είναι η σειρά των εκποιήσεων, αύριο θα έρθει η σειρά της CYTA και πάει λέγοντας.