Η Νίκαρου Γιωρκατζιάδα ξεπέρασε και τη Λάμψη!Ωραίο το θεατράκι που συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στην υπόθεση Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Ούτε στη Λάμψη του Φώσκολου δεν παίχτηκαν τόσα επεισόδια.

Η πλοκή, οι ίντριγκες, το μυστήριο, οι χαμένες υπογραφές, το συμβόλαιο γρίφος, τα αινιγματικά πρόσωπα, οι ξενιτεμένοι κοσμογυρισμένοι και πολυτάλαντοι άνδρες, οι τραγικές γυναίκες, ο εν διαστάσει σύζυγος, η ταλαντούχα και φιλόδοξη θυγατέρα, το δικηγορικό γραφείο, ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας με τον πούρο… Μια ροζ πινελιά χρειάζεται και έχουμε μια πολύ ωραία σαπουνόπερα.

Πήγαν οι υπεύθυνοι και ανεύθυνοι στην Επιτροπή Θεσμών τάχατες για να αποσαφηνιστεί η περίπλοκη (μπλέξαμε τα μπούτια μας ένα πράμα) και περίεργη (κατάντησε σπαζοκεφαλιά για δύσκολους λύτες) υπόθεση του συμβολαίου της κ. Γιωρκάτζη.

Και τι ανακαλύψαμε στο τέλος;

Ότι ο Πρόεδρος ανέθεσε στο Παναγιώτη Αντωνίου το χειρισμό της υπόθεσης… Ο Παναγιώτης Αντωνίου με τη σειρά του το ανέθεσε στον Μακάριο Δρουσιώτη (πολυμήχανος Μαγκάϊβερ ο Μαγκάριος, εξειδικεύεται και στα συμβόλαια)… Ο πρώην έμμισθος προεδρικός σύμβουλος και νυν έμμισθος σύμβουλος του Ευρωπαίου Επιτρόπου στας Βρυξέλλας (μας τον ζητούν και στη Λατινική Αμερική αλλά δεν τον δίνουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να τον μοιραζόμαστε μόνο με την Ευρωπαϊκή οικογένεια), το έριξε του ώμου του και πάει λέγοντας το παραμύθι.

Πείτε μας και το άλλο με τον Πόμπο να γελάσουμε γιατί είναι κρύο το ανέκδοτο σας κύριοι.

Αντί να λυθούν οι απορίες των βουλευτών, περισσότερο μπλέχτηκαν τα πράγματα. Έψαξαν να βρουν το νήμα του Μίτου της Αριάδνης αλλά τελικά, τους παγίδεψαν στο λαβύρινθο οι καρεκλοκένταυροι -ως άλλοι Μινώταυροι- του Προεδρικού.

Αθελα τους; Μπά…

Σε αυτό το θέατρο παραμένει πρωταγωνιστής σε πρώτο γυναικείο ρόλο η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη. Αλλά οι δύσμοιροι οι βουλευτές δεν μπορούν να καταλάβουν τα δυσνόητα, αινιγματικά λόγια της Πυθίας (το ρόλο ενσαρκώνει με μεγάλη επιτυχία η κυρία Χρυστάλλα).

Κάποτε δεν θυμάται, κάποτε συγχύζεται, θυμώνει, αντιφάσκει. Γενικώς, θολώνει τα ήδη θολωμένα νερά.

Σε ένα πράμα πάντως βγάζω το καπέλο του Νίκαρου που πανάξια κερδίζει ένα ολόμαυρο -αντί χρυσό- βατόμουρο. Ενώ βρίσκεται στο μάτι του κύκλωνα, με κάποιο περίεργο και αξιοθαύμαστο τρόπο καταφέρνει πάντα να βγαίνει κούππα άπαννη. Εν παίζεται ο άνθρωπος που λέμε στην Κυπριακή.

Και στο τέλος φορτώνονται οι άλλοι την ευθύνη. Οι συμπέθεροι για τις διαδρομές εκατομμυρίων στο εξωτερικό, ο Αρχιεπίσκοπος για το “φιλετάκι” της κυρίας Αντρης, ο Μακάριος, ο Παναγιώτης και η Χρυστάλλα για το συμβόλαιο, ο κηπουρός του Προεδρικού για το έγγραφο Ντάουνερ, ο κρόταφος για το κούρεμα κ.ο.κ.