Η τοποθέτηση της Καίτης για Νιαζί και το ψηφοδέλτιο του ∆ΗΣΥ

196

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η πρώην βουλευτής του ∆ΗΣΥ και θυγατέρα του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη Κληρίδου, διαχώρισε τη θέση της από το Προεδρικό και την Πινδάρου σε ό,τι αφορά την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του Τουρκοκύπριου υποψηφίου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.
Ο «πατριωτισµός του Ν. Κιζίλγιουρεκ και η αγάπη του για ολόκληρη την Κύπρο», λέει η κα Κληρίδου, «δεν µπορεί να αµφισβητηθεί.

Αν εκλεγεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα τοποθετηθεί προς όφελος όλων των Κυπρίων, µε αντίληψη των ευαισθησιών και των δύο κοινοτήτων, όπως θα έπρεπε να κάνει ο καθένας από µας που επιθυµεί την επανένωση αυτού του τόπου». Η τοποθέτηση αυτή της κ. Κληρίδου απαντά στα τρία ερωτήµατα που έθετε ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ∆ΗΣΥ προς το ΑΚΕΛ.

Η κα Κληρίδου ενώ διαχωρίζει τη θέση της από το ∆ΗΣΥ και το Προεδρικό και αναγνωρίζει τον πατριωτισµό του Νιαζί -κάτι που όφειλε να κάνει η ηγεσία του ∆ΗΣΥ- προσθέτει ότι δεν θα τον ψηφίσει για να εκλεγεί ευρωβουλευτής και θα ψηφίσει «δυο υποψηφίους του ∆ΗΣΥ που έχουν κατανοήσει την πολιτική του Γλ. Κληρίδη στο Κυπριακό». Εδώ η κυρία Καίτη Κληρίδου ενώνει δυνάµεις µε τον Αβέρωφ εναντίον του ΑΚΕΛ.

Συνειδητοποιούν ότι η επίθεση εναντίον του Νιαζί τούς γύρισε µπούµερανγκ. Αναγνωρίζουν ότι το ψέµα και η διαστρέβλωση δεν έχει περάσει. Η δήλωση Καίτης Κληρίδου απευθύνεται σε συγκεκριµένη µερίδα ψηφοφόρων του ∆ΗΣΥ, οι οποίοι βλέπουν την πολιτική Αναστασιάδη – Αβέρωφ να οδηγεί τον τόπο προς τη διχοτόµηση, σε µια προσπάθεια να τους κρατήσουν στον ∆ΗΣΥ.

∆εν εξηγείται διαφορετικά ενώ θεωρεί τον Νιαζί κατάλληλο για να υποστηρίζει τα συµφέροντα της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο να µην τον ψηφίζει και να λέει ότι θα ψηφίσει δυο κληριδικούς από το ψηφοδέλτιο του ∆ΗΣΥ. Να υποθέσουµε ότι στο ψηφοδέλτιο του ∆ΗΣΥ υπάρχουν οι κληριδικοί, αναστασιακοί, γριβικοί, οι λαϊκιστές που συνθέτουν το µωσαϊκό που ονοµάζεται ∆ΗΣΥ;
Το ΑΚΕΛ δεν είναι µε αυτό τον τρόπο που πολιτεύεται.

Το ΑΚΕΛ είναι κόµµα υπεύθυνο και σοβαρό µε θέσεις αρχών. Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ απευθύνονται όλοι προς τους πολίτες µε µια φωνή.
Τη φωνή της Αριστεράς και του πατριωτισµού, για λύση και επανένωση Ε/κ και Τ/κ σε µια κοινή οµόσπονδη και ειρηνική πατρίδα. Για µια σύγχρονη Κύπρο και για µια Ευρώπη δηµοκρατική, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.