Ιδεώδη και θύµησες Αναστασιάδη µετατρέπονται σε πολιτική

52

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δείχνει ότι αναβιώνουν στο εσωτερικό του κόσµο τα πολιτικο-ιδεολογικά του πιστεύω για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, για τη διπλή ένωση έστω κι αν τώρα προτιµά τις ΗΠΑ αντί την Ελλάδα… Αντί η πολύχρονή του εµπειρία στην πολιτική να τον ωριµάσει, διαπιστώνουµε λίγο πριν την «αφυπηρέτησή» του να αναβιώνουν µέσα του όλα εκείνα που πρέσβευε σε νεαρή του ηλικία περί εθνικο-χριστιανικών ιδεωδών και διπλής ένωσης µε την Ελλάδα.

Πάντως µπορεί να µην τα λέει, αλλά τα σκέφτεται ο άνθρωπος… Σε αυτή τη φάση της πολιτικής του ζωής επιστρέφουν όλες αυτές οι θύµησες…! Μπορεί εµείς να λέµε ότι µε την αναφορά του για «δανεικές ψήφους» από τους Τουρκοκύπριους έφθασε πάτο, αλλά ο ίδιος ο Αναστασιάδης πιστεύει ότι µε την αναφορά του αυτή έφθασε στην «κορυφή»! Εάν αναλύσουµε την πολιτική Αναστασιάδη τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά και τα πρώτα δυο – τρία χρόνια όταν ανέλαβε την προεδρία -υπήρξαν κάποιες αναλαµπές- θα διαπιστώσουµε ότι ο άνθρωπος συµπεριφέρεται ως Πρόεδρος µόνο των Ελληνοκυπρίων και δη των Συναγερµικών -βολέµατα και ρουσφέτι- όχι όλων των Κυπρίων.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης έχει αναθερµάνει τις σχέσεις του µε την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστοµο, ο οποίος βλέπετε έχει ρόλο και λόγο στο Κυπριακό, συµφωνώντας και στηρίζοντας πλήρως τους χειρισµούς Αναστασιάδη. Ο Αρχιεπίσκοπος συµφωνεί µε τις «νέες ιδέες» Αναστασιάδη περί χαλαρής οµοσπονδίας, συνοµοσπονδίας και προσπαθεί να τον πείσει για συµφωνηµένη λύση δύο κρατών.

Μαζί τους συµφωνούν και τα «καλά παιδιά» του φασιστικού ΕΛΑΜ. Ο Πρόεδρος αναγνωρίζει τη στήριξη από τον Αρχιεπίσκοπο και παραχωρεί παρεκκλίσεις για τις εκκλησιαστικές επιχειρηµατικές δραστηριότητες, ενώ καταθέτει και νοµοσχέδιο µε το οποίο αντί να καταργείται αναβαθµίζεται η εργοδότηση ιερέων από το κράτος. Το δικοινοτικό µας κράτος, η Κυπριακή ∆ηµοκρατία, κράτος-µέλος της ΕΕ, πληρώνει µισθούς ιερέων ύψους 6,75 εκ. ευρώ ετησίως.

Μπορεί να είναι και υπερβολικό, αλλά περνά από το µυαλό µου µήπως και στόχος όλων αυτών που δεν ανησυχούν από το παρατεταµένο αδιέξοδο και τη µη λύση του Κυπριακού είναι να οδηγηθούµε στη διχοτόµηση και σε ένα αµιγώς ελληνο-χριστιανικό κράτος και δεν τους νοιάζει ότι το άλλο µισό θα το παραδώσουµε στους Τούρκους – µουσουλµάνους!

Μας έχεις Like στο Facebook ;