Οικονομική ένδεια; Πού την είδατε;ΓΡΑΦΕΙ ΝΙΚΗ ΚΟΥΛΕΡΜΟΥ

Οικονομική ένδεια; Τι λέει ο Γεν. Εισαγγελέας και τον ακούει ο κ. Χάρης Γεωργιάδης και δεν κοιμάται;

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων το περασμένο Σάββατο ο κ. Κ. Κληρίδης μίλησε για την οικονομική ένδεια που στέλλει τους ανθρώπους στη φυλακή γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε διατάγματα διατροφής ούτε πρόστιμα ούτε κοινωνικές ασφαλίσεις ούτε οφειλές στο ΦΠΑ.

Γύρω στις 60 αιτήσεις την ημέρα για αναστολή φυλάκισης, παρακαλώ! Ή δεν άκουσα καλά; Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης όμως δεν άκουσε; Ή άκουσε και γι’ αυτό προσκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων;

Κυριακάτικα ο κ. Γεωργιάδης μπας και χάσει χρόνο κατέβηκε στο κεντρικό δελτίο του ΡΙΚ για να μας πει ότι πάμεν καλά και ότι θα πάμεν καλύτερα αν «ο ρυθμός ανάπτυξης εδραιωθεί και γίνει βιώσιμος».

Και για να γίνει βιώσιμος ο καλός μας Υπουργός συστήνει «δύσκολες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και όχι συνθήματα και λαϊκισμούς που ποτέ δεν οδήγησαν πουθενά».

Κάτι ετοιμάζει πάλι ο Χάρης Γεωργιάδης και θέλει να προετοιμάσει την κοινή γνώμη και τα θύματα της κρίσης να σκύψουν και άλλο από τα βάρη και να υποστούν και άλλες μαστιγώσεις;

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για αριθμούς που ευημερούν και έκανε πως δεν άκουσε. Ρωτήθηκε αν θα παραμείνουν σφικτά τα ζωνάρια και με το νέο προϋπολογισμό, και είπε ότι το κράτος δεν φορτώνει νέες επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Α, πα, πα! Δεν γίνονται τέτοια πράγματα σ’ αυτόν τον αγγελικά πλασμένο κόσμο της κυβέρνησης ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη! Βλέπετε με την πολιτική της κοινωνικοποίησης των ζημιών και της ιδιωτικοποίησης των κερδών έχουν διαψευστεί οι προβλέψεις του ΔΝΤ και της Τρόικας και μπήκαν στην τροχιά ανάπτυξης οι αριθμοί…

Οι άνθρωποι έχουν λιγοστέψει στα κοινωνικά παντοπωλεία και έχουν αυξηθεί στις φυλακές… Για λίγα χρέη… Γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τη διατροφή τους.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για έργα ανάπτυξης, αλλά για κάποιο λόγο παρασιώπησε το φρέσκο χρήμα που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Θα βρέχει χρήμα σε λίγο και θα κρατάμε ομπρέλες! Ε, κουφάλες!

Αυτό λέει η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ με την ιδιωτικοποίηση της CYTA και δεν λέει να σταματήσει το χάχανο από το μαύρο χιούμορ που μοιράζει στους αφελείς.

Παίρνει χρήματα το κράτος εδώ και χρόνια από τους κερδοφόρους οργανισμούς, αλλά αυτά είναι χρήματα των καταναλωτών…

Αυτά δεν είναι κέρδη για το κράτος, αλλά θα είναι κέρδη στην τσέπη του ιδιώτη χωρίς επιστροφή στους καταναλωτές αν ο οργανισμός καταλήξει στο πιάτο του ιδιώτη.

Αυτό δεν είναι μαύρο χιούμορ, αυτό μοιάζει με μαύρο χρήμα… Κλεμμένο από τους πολλούς θα καταλήξει στους λίγους, ή και στον ένα! Μπράβο… δημοκρατία!

Σ’ εμένα μοιάζει με φασισμό της ολιγαρχίας! Κυβερνούν οι λίγοι τους πολλούς και τους παραπλανούν με… δεσμεύσεις που θα σβήσουν με το νέο κύμα λιτότητας·το νέο κύμα φτωχοποίησης που φέρνουν οσονούπω οι εκποιήσεις, οι απορρυθμίσεις όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η κατάργηση της Τ. Αυτοδιοίκησης, το ξεπούλημα των Ημ. Οργανισμών και η αντικατάστασή τους με την ευημερία των αριθμών, ενώ οι άνθρωποι θα γεμίζουν τις φυλακές ή θα συνωστίζονται στις ουρές των ανέργων, στις παράγκες ή στα ψυχιατρεία.

Εκεί θα τους έχει στείλει η οικονομική ένδεια, κ. Χ. Γεωργιάδη, αν ακούτε και κάποιους άλλους πλην του εαυτού σας…