Ήταν εκεί και ήταν χιλιάδες

Του
Μιχάλη Μιχαήλ

 

Ναι, ήταν εκεί και ήταν χιλιάδες. Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η διαφθορά και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν. Ή τουλάχιστον δεν θα περάσουν τόσο άνετα όσο περνούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η νέα διαδήλωση του Σαββάτου ήταν ένα χαστούκι στους κυβερνώντες και στην Αστυνομία, που με κάθε τρόπο προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διαδήλωση διασπείροντας, είτε φανερά είτε με διαρροές, πληροφορίες που έλπιζαν ότι θα απέτρεπαν τον κόσμο να παραστεί.

Μέχρι τώρα ο κόσμος διαμαρτυρόταν αλλά και εκτονωνόταν μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και οι κυβερνώντες ήταν ήσυχοι ότι βρέθηκε ένας (ανώδυνος) τρόπος για να εκτονώνεται η οργή και η αγανάκτηση από τον τρόπο που κυβερνούν. Ποτέ η Κύπρος δεν κυβερνήθηκε με τόσο αυταρχισμό. Ποτέ η Κύπρος δεν βίωσε τόσο «ξεκούτσουλλα» τη διαφθορά. Οκτώ χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ η Κύπρος έγινε διεθνώς γνωστή για τη διαφθορά και τις ατασθαλίες με εμπλοκή μάλιστα του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας μέσω των επαγγελματικών δραστηριοτήτων μελών της οικογένειάς του. Ποτέ η Κύπρος δεν βίωσε τόση προσπάθεια συγκάλυψης ή παραπομπής των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας στις ελληνικές καλένδες με τη δημιουργία επιτροπών που οι ίδιοι διορίζουν. Και ποτέ η Κύπρος δεν βρέθηκε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο «φαγώματος» του Συνεργατισμού, που όπως αποδεικνύεται ήταν καλά σχεδιασμένος. Αλλά ακόμα κι εδώ βρήκαν τον τρόπο να ξεγλιστρήσουν με τις καθυστερήσεις στη διερεύνηση του θέματος μέχρι να γίνει παραγραφή. Ποτέ η Κύπρος δεν βρέθηκε να κυβερνάται με διατάγματα που απ’ ό,τι αποδεικνύεται καμία σχέση έχουν τα περισσότερα με τον περιορισμό της πανδημίας, αλλά μάλλον στόχο έχουν να εξοντώσουν κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Επίσης, έχουν στόχο να μαντρώνουν τον κόσμο και να αποτρέπουν κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας. Διότι οι κυβερνώντες έχουν πλήρη γνώση του τι κάνουν κι ότι αυτά προκαλούν αντιδράσεις και μάλιστα έντονες.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση τρομοκρατήθηκε από το σύνθημα της πρώτης διαδήλωσης. Δεν την ένοιαζε το ότι θα παραβιαζόταν το όποιο διάταγμα. Την ένοιαζε ο στόχος. Γι’ αυτό και επιχείρησαν τη βίαιη καταστολή της.

Και από κει και πέρα ξεκίνησαν μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθούσε να πείσει ότι η Αστυνομία δέρνει για το καλό μας. Η δε Αστυνομία παραβιάζοντας κάθε κώδικα ηθικής συνέδραμε την κυβέρνηση στη διασπορά του ψέματος και της παραπλάνησης αλλά και της τρομοκράτησης του κόσμου. Με τη συνδρομή των φίλιων MME διέρρεαν (δήθεν) πληροφορίες ότι ετοιμάζονταν έκτροπα. Έβλεπαν κατασκευή και αποθήκευση μολότοφ και σχέδια εκτροπής, που κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Τελικά το μόνο που πέτυχαν ήταν να πεισμώσουν χιλιάδες. Οι οποίοι όχι μόνο δεν κάθισαν στα σπίτια τους, αλλά βγήκαν στο δρόμο.