Και θρασύδειλος, συν τοις άλλοιςΤης Μαρίας Φράγκου

Κύριε Αναστασιάδη, µην µας υποτιµάτε. Είµαστε, κατ’ εσάς, µηδενικά, αλλά ξέρετε πολύ καλά πως είµαστε άνθρωποι υπεύθυνοι, πατριώτες, έντιµοι και προπάντων έχουµε ανθρωπιά. ∆ιαπιστευτήρια δεν δίνουµε σε κανένα, προπάντων σε σας… Γιατί εσείς έχετε χάσει κάθε έξωθεν καλή µαρτυρία. Κανένα φύλο συκής δεν µπορεί να κρύψει τη γύµνια σας. Την πολιτική σας γύµνια, αλλά, δυστυχώς, και τη γύµνια σας ως άνθρωπος µε κρίση και επιχειρήµατα.

Καταφεύγετε στον λαϊκισµό, στην ισοπέδωση, στην κινδυνολογία, στη διαστρέβλωση, για να πείτε στους δικούς σας και τους άλλους πως εµείς είµαστε, τάχα, µηδενικά, δεν αξίζει να ασχολείται κανείς µαζί µας. ∆εν το λέτε για άλλους από άλλους πολιτικούς χώρους, γιατί το πρόβληµα σας είναι τα αριστερά µηδενικά. Αυτά που δεν σας χαρίζονται και σας αποκαλύπτουν συνεχώς. Αποκαλύπτουν το ψέµα που κουβαλάτε, αποκαλύπτουν την ιδιοτέλειά σας… Ποιος άλλος σας λέει τα πράγµατα µε το όνοµά τους; Κανείς.

Γιατί να τα έχετε µαζί τους τότε; Εξάλλου τους έχετε και σας έχουν ανάγκη.
Είπατε επί λέξει την Παρασκευή το βράδυ, σε πανεπαρχιακή συγκέντρωση του ∆ΗΣΥ στη Λεµεσό: «Από το πρωί µέχρι το βράδυ προσπαθούν να µηδενίσουν τα πάντα, θέλουν να µας φέρουν στο επίπεδό τους».

Λυπάστε, είπατε, που µιλάτε έτσι και εκφράζεστε κατά τρόπον αυστηρό, «αλλά δεν µπορούν τα µηδενικά να µιλούν για τους άριστους ή εκείνους που αρίστευσαν…» Αυτά είπατε, κ. Αναστασιάδη. Και καταχειροκροτηθήκατε κιόλας. Και γίνατε και πρώτο θέµα στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά. Ακόµα και η «Αλήθεια», την Κυριακή, στη σελίδα 3 τιτλοφορούσε το ρεπορτάζ της: «∆εν µπορούν τα µηδενικά να µιλούν για τους άριστους»…

Είδατε την κατακραυγή που ξεσήκωσε η τοποθέτησή σας. Είδατε πως συσπειρώσατε τους δικούς σας, αλλά, δυστυχώς για σας, συσπειρώσατε και τους ΑΚΕΛιστές. Και πιο νηφάλιος την Κυριακή, προφανώς και µετά που η επικοινωνιακή σας οµάδα έπαθε αλλεπάλληλα εγκεφαλικά, είπατε να κάνετε διορθωτική δήλωση.

Για να… σάσετε τα πράγµατα, κάνοντάς τα ακόµα χειρότερα όµως. Γιατί αποδείξατε, για πολλοστή φορά, πως είστε κατώτερος των περιστάσεων. ∆εν υπερασπιστήκατε την τοποθέτησή σας, δεν υπερασπιστήκατε τον εαυτό σας, παρά µόνο µιλήσατε για διαστρέβλωση. Μα συνωµότησε το σύµπαν όλο, κ. Πρόεδρε, για να σας κάνει κακό; Ακόµα και οι δικοί σας; «Η ηγεσία του ΑΚΕΛ προσπαθεί συστηµατικά να διαστρεβλώσει τα λεγόµενά µου.

Και το κάνουν µόνο και µόνο για να αποφύγουν την ουσία της τεκµηριωµένης απάντησής µου στη µηδενιστική κριτική που ασκούν στον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση». «… συστηµατικά επιδιώκει (σ.σ. ο ΓΓ του ΑΚΕΛ) να απαξιώσει κάθε επίτευγµα της κυβέρνησης.

Μηδενισµό µε τον οποίο νοµίζουν πως θα διαγράψουν τους αγώνες του κυπριακού λαού για επιτυχή έξοδο από την κρίση και θα µας εξισώσουν µε τα δικά τους θλιβερά επιτεύγµατα». Είστε και θρασύδειλος, συν τοις άλλοις, κ. Πρόεδρε. Λέτε και ξι-λέτε άµα αντιληφθείτε πως την πατήσατε. Σέβεστε, λέτε, τον κόσµο της Αριστεράς. Τι ξέρετε εσείς από σεβασµό, κ. Αναστασιάδη; Εσείς σέβεστε τις µηχανές παραγωγής διαβατηρίων και πύργων που σας φέρνουν κέρδη…