Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών!Της Έλπις Γεωργίου

 

 

Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!

Αυτοί οι στίχοι ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου μόλις διάβασα την ακόλουθη είδηση στο ελληνικό portal 902gr: Με μονοήμερη αποβολή τιμωρήθηκαν δύο μαθητές, μέλη του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, επειδή «τόλμησαν» να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα της Φιλιππιάδας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι μαθητές ζήτησαν άδεια προκειμένου να μεταβούν στη Φιλιππιάδα και να υλοποιήσουν τη συλλογική απόφαση των μαθητών για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, κάτι που η Διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε.

Οι μαθητές δεν υπάκουσαν στην απαγόρευση αυτή και συμμετείχαν στην υποδοχή των προσφυγόπουλων, αλλά για αυτή τους τη στάση τιμωρήθηκαν με αποβολή, επειδή, δήθεν, έδειξαν «αυθάδεια» προς το Σύλλογο Καθηγητών.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή σημειώνει:

«Ούτε με μηνύσεις – Ούτε με αποβολές. Δεν τρομοκρατούνται οι μαθητές!

Να σβηστούν εδώ κι τώρα οι αποβολές!

Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών!

Παλεύουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Σε εμάς και σε όλα τα παιδιά του κόσμου!!!

Ξέρουμε για ποιο λόγο έπεσαν οι αποβολές και το δηλώνουμε σε όλους: Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται. Ο Σύλλογος Καθηγητών και ιδιαίτερα η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου μάς έχουν δείξει πολλές φορές αν είναι με το μέρος μας ή όχι.

Όλη τη χρονιά, όποια κινητοποίηση κι αν αποφασίσαμε ήταν απέναντί μας και προσπαθούσαν να μας διασπάσουν και να μας φοβίσουν. Και τώρα επειδή αποφασίσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα, που μαζί με τις οικογένειές τους είναι θύματα του πολέμου, έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας αποτρέψουν. Να αποτρέψουν αυτά τα παιδιά να ξεκινήσουν το σχολείο με χαμόγελο».

Στην ανακοίνωση των μαθητών βέβαια γράφονται και άλλα, όμως λόγω του περιορισμένου χώρου για το άρθρο μου δεν μπορώ να την γνωστοποιήσω ολόκληρη.

Μπορώ όμως να σας πω ότι την ίδια ώρα που διάβαζα αυτή την ανακοίνωση, θυμήθηκα τον ακροδεξιό Βίκτωρ Όρμπαν, τον Πρόεδρο της Ουγγαρίας, ο οποίος εκτός από την ανέγερση του τείχους, έστειλε στα σύνορα με τη Σερβία τετρακίνητα οχήματα Humvee του στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα, για να «υποδεχθούν» τους χιλιάδες πρόσφυγες που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί.

Νωρίτερα, ουγγρικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν ρίψη δακρυγόνων και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού υπό πίεση κατά προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν το φράχτη.

Και ενώ λοιπόν υπάρχουν αυτοί οι φασίστες στην Ουγγαρία, και όχι μόνο, την ίδια ώρα υπάρχουν αυτοί οι μαθητές της Πρέβεζας… Αυτοί είναι η ελπίδα μας… Εσείς, τα παιδιά… τσακίστε το φασισμό και ό,τι τον εκτρέφει!