Κατάφεραν να κάνουν τη Λεμεσό ανυπόφορη

148

Του Χρήστου Χαραλάμπους

 

Στον Δήμο Λεμεσού, ή που δεν έχουν πλέον καμιά επαφή με την πραγματικότητα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται και τι αποφασίζουν για το μέλλον της πόλης και των κατοίκων της ή που οι επιλογές και οι ενέργειές τους βασίζονται σε κίνητρα άλλα που, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν να κάνουν με το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον.

Οι κακές γλώσσες θέλουν το δήμο και τους εκλεγμένους λειτουργούς του (με ελάχιστες εξαιρέσεις που όμως χάνονται μέσα στην υπεροχή της πλειοψηφίας), να έχουν υποταχθεί στις επιθυμίες και επιδιώξεις κάποιων ολίγων που στοχεύουν στην οικονομική «ανάπτυξη» και τον «εκσυγχρονισμό» υποδομών και ανέσεων της πόλης.

Κάποιοι άλλοι, απογοητευμένοι ομολογούν ότι ξεγελάστηκαν με κάποιες προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις μέσα από τις οποίες παρουσιάζονταν θέσεις και προγράμματα που θα έδιναν στη Λεμεσό και ειδικότερα σε αυτό που χαρακτηρίζεται ως κέντρο της πόλης, την εικόνα που της αρμόζει, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων και όσων τη ζουν μέσα από τις επαγγελματικές και άλλες δραστηριότητές τους. Στην πορεία αντιλήφθηκαν ότι ελάχιστα ή τίποτε απ’ όλα αυτά δεν γίνονται, με την καθημερινότητα των ανθρώπων που κινούνται στο κέντρο της πόλης να γίνεται όλο και πιο προβληματική.

Ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι σήμερα η Λεμεσός είναι προβληματική και τείνει να γίνει ανυπόφορη. Κι ας εμφανίζεται μέσα από την ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer», στις 100 καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

Η πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι κάτοικοι της Λεμεσού είναι εντελώς διαφορετική. Και δεν είναι μόνο η ασύστολη παροχή αδειών για ανέγερση πολυώροφων εκτρωμάτων κατά μήκος όλου του παραλιακού μετώπου, με όλες εκείνες τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεχώς επισημαίνονται από επιστημονικούς κι άλλους εξειδικευμένους φορείς χωρίς κανενός να ιδρώνει τ’ αυτί, στο δήμο αλλά και στην κυβέρνηση.

Στο βρόντο, όπως αποδεικνύεται, πάει και το Σχέδιο για βιώσιμη κινητικότητα στη Λεμεσό, αφού ο δήμος και όσοι αποφασίζουν στο όνομά του γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη Μελέτη που δείχνει ότι το κέντρο της Λεμεσού δεν σηκώνει πλέον άλλα αυτοκίνητα και ότι επιτέλους η πόλη θα πρέπει να δημιουργήσει υποδομές στην υπηρεσία των ανθρώπων και όχι των τροχοφόρων.

Η επιμονή για έργα που θα αυξήσουν τους χώρους στάθμευσης στο κέντρο της πόλης (όπως το δημοτικό πάρκινγκ στην Ανδρέα Θεμιστοκλέους) αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του ετσιθελισμού που επικρατεί στο δήμο.

 

 

Μας έχεις Like στο Facebook ;