Καταρρίπτονται οι μύθοι της κυβέρνησης

193

Οι τριμερείς πρέπει να καθιστούν την Κύπρο γέφυρα συνεργασίας

 

Οι τελευταίες τουρκικές προκλήσεις καταρρίπτουν το μύθο που επιχειρείται να καλλιεργηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης ότι τάχα οι τριμερείς θωρακίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των οποιωνδήποτε ξένων προκλήσεων, τόνισε ο Άντρος Κυπριανού, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι ενάντια σε ενέργειες που συμβάλλουν στην επίλυση του Κυπριακού.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, ο Α. Κυπριανού τις χαρακτήρισε ως απαράδεκτες, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να καταγγελθούν εκεί και όπου πρέπει από την Κυπριακή Δημοκρατία. «Την ίδια στιγμή όμως, νομίζω ότι καταρρίπτουν και ένα μύθο που επιχειρείται να καλλιεργηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι δηλαδή τάχα οι τριμερείς θωρακίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των οποιωνδήποτε ξένων προκλήσεων», ανέφερε.

Ξεκαθαρίζοντας πως το ΑΚΕΛ δεν τάσσεται ενάντια στις τριμερείς, είπε ότι είναι ενέργειες οι οποίες γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση, «με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτές θα στοχεύουν στο να μετατρέψουν την Κύπρο σε γέφυρα συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς και με στόχο αυτές να συμβάλουν από τη μια στην επίλυση του Κυπριακού και από την άλλη να μας επιτρέψουν ανεπηρέαστα να αξιοποιήσουμε τον φυσικό πλούτο που διαθέτουμε». «Λυπούμαι να πω», σημείωσε, «ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι πενιχρά».

Κάθε φορά, σημείωσε, επαναλαμβάνεται ένα κοινό ανακοινωθέν το οποίο ανάλογα με τις συμμετοχές -τώρα δηλαδή που ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες- έχει σμικρύνει, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πολύ γενικές αναφορές δίχως να εξυπηρετείται το κύριο όπως το έχω αναφέρει προηγουμένως». Εμείς, είπε, ανησυχούμε με όλα αυτά τα οποία τεκταίνονται στην ΑΟΖ της Κύπρου και θεωρούμε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση πως μόνο με λύση του Κυπριακού, η οποία θα επιτρέπει την έναρξη συζητήσεων και με την Τουρκία αναφορικά με τα θέματα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας. Αυτή, ανέφερε, είναι η συνταγή για να προχωρήσουμε στην πρόοδο και την ευημερία για το σύνολο του κυπριακού λαού.

Μας έχεις Like στο Facebook ;