Κινήσεις διχασµού αντί ενότητας από την κυβέρνηση ∆ΗΣΥ

36

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Οι Ευρωεκλογές σε δέκα περίπου ηµέρες τελειώνουν και η επόµενη ηµέρα θα είναι πολύ πιο δύσκολη. ∆υστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η ηγεσία του ∆ΗΣΥ τορπιλίζουν κάθε δυνατότητα συνεννόησης για την επίλυση των µεγάλων εθνικών µας θεµάτων.

Την ίδια στιγµή που ο πρόεδρος του ∆ΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρει ότι η πατρίδα µας βρίσκεται υπό τουρκική απειλή, επιλέγει να επιτίθεται, και µάλιστα κατά τρόπο απαξιωτικό και προσβλητικό, εναντίον του ΑΚΕΛ. Στην προσπάθειά τους να συσπειρώσουν τους συναγερµικούς, οι οποίοι κουράστηκαν από τις κυβερνητικές υποσχέσεις και δεσµεύσεις, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του µεγαλύτερου κόµµατος της αντιπολίτευσης.

Συνεχίζουν να κάνουν αντιπολίτευση των προηγούµενων κυβερνήσεων και ξεχνούν ότι κυβερνούν τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια. Είναι ευθύνη του Προέδρου Αναστασιάδη να διασφαλίσει την ενότητα στο εσωτερικό µέτωπο. ∆εν µπορεί να συµπεριφέρεται ως κοµµατάρχης και να εµπλέκεται στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ του ∆ΗΣΥ και να ζητά ενότητα.

∆υστυχώς, ενεργεί ως Πρόεδρος µιας µονοκοµµατικής κυβέρνησης, η οποία κυβερνά µε αλαζονεία και ετσιθελισµό. ∆εν είναι η πρώτη φορά που ο ∆ΗΣΥ θέτει το κοµµατικό συµφέρον πάνω από το εθνικό. Το έπραξε και σε άλλες περιόδους. Υπενθυµίζουµε τον ενταφιασµό των ιδεών Γκάλι, την πυραυλολογία και ηφαιστειολογία. Υπενθυµίζουµε την εγκατάλειψη των συγκλίσεων Χριστόφια – Ταλάτ, µε πολλές παλινδροµήσεις και περιπέτειες µέχρι και σήµερα στο Κυπριακό.

Με τις µικροκοµµατικές τους σκοπιµότητες και τους ολέθριους χειρισµούς τους δίχασαν τον κυπριακό λαό, αλλά έχασαν και την αξιοπιστία τους διεθνώς. Γι’ αυτό αδυνατούν σήµερα να επιτύχουν την αναγκαία ενότητα και να αντιµετωπίσουν αποτελεσµατικά την τουρκική προκλητικότητα και απειλή. Ξεχνούν ότι είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι δεν µπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού χωρίς το ΑΚΕΛ.

Ξεχνούν ότι είναι οι ίδιοι που επαινούσαν τον πατριωτισµό του ΑΚΕΛ -όταν βέβαια δεν βρισκόµασταν σε εκλογές- µιλώντας για ευαισθησίες του ΑΚΕΛ που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη λύση. Ξαφνικά όλα αυτά διαγράφηκαν και αναπτύσσουν αντιακελισµό σε σηµείο που προκαλούν εντάσεις και διχασµό. Οι εκλογές θα τελειώσουν, αλλά έχει ήδη δηµιουργηθεί βαθύ ρήγµα και διχασµός σε ολόκληρη την κοινωνία και γι’ αυτό ευθύνεται πρώτιστα ο Πρόεδρος και η κυβερνητική παράταξη ∆ΗΣΥ.