Κύριε Ιωνά, μήπως υπάρχει ολιγωρία για την 4χρονη Μαρί – Ελένη;

627

Του  Νεόφυτου Νεοφύτου

Οι μέχρι σήμερα έρευνες για την απαγωγή της 4χρονης Μαρί – Ελένης δεν έχουν αποδώσει. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις εβδομάδες από την ημέρα της απαγωγής και οι αστυνομικές ανακρίσεις δεν έχουν οδηγηθεί πουθενά. Υπήρξαν επτά συλλήψεις, εκτελέστηκαν διατάγματα κράτησης υπόπτων, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι η ηγεσία της Αστυνομίας αναγκάστηκε να μεταφέρει το κέντρο των ερευνών από το ΤΑΕ Λευκωσίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας, Ιωνάς Νικολάου, στις 3 Μαρτίου ρωτήθηκε για την πορεία των ερευνών και ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο, τα πράγματα οδηγούνται προς το καλύτερο και πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις. Μέσα από τις ανακρίσεις προκύπτουν νέα στοιχεία που βοηθούν στην υπόθεση».

Έχουν περάσει από τη δήλωση του κ. Ιωνά Νικολάου άλλες 16 ημέρες και οι ανακρίσεις δεν οδήγησαν πουθενά. Είτε ο κ. Ιωνάς έδινε ελπίδες χωρίς να γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα, είτε οι αστυνομικοί ανακριτές τον παραπλάνησαν ότι βρισκόμαστε κοντά στον εντοπισμό της 4χρονης. Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα κατά πόσον έγιναν ή όχι όλα τα αναγκαία βήματα από πλευράς της Αστυνομίας, αν ενήργησε έγκαιρα ή αργοπορημένα. Ίσως να χρειαζόταν να δοθεί περισσότερη σημασία και περισσότερες δυνάμεις από πλευράς της Αστυνομίας για να διαλευκανθεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία έχει συγκινήσει ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία. Η μεγαλύτερη έγνοια είναι να εντοπιστεί η μικρή, η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα σε αυτή την υπόθεση ώστε να επιστρέψει στη φυσιολογική της μητέρα.

Ο κόσμος έχει συγκλονιστεί, αλλά την ίδια στιγμή νιώθει θυμό και απογοήτευση από την όλη αντίδραση των αρμόδιων Αρχών και από το γεγονός ότι εδώ και τέσσερις εβδομάδες δεν υπάρχουν σημάδια πού βρίσκεται η 4χρονη Μαρί – Ελένη. Αντί η έγνοια του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να είναι η άλωση της Αστυνομίας με μεταθέσεις και προαγωγές Συναγερμικών, ας ευαισθητοποιηθεί έστω και λίγο, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στις έρευνες για εντοπισμό της μικρής και διαλεύκανση της υπόθεσης. Κύριε Ιωνά, υπάρχουν οι συγγενείς, υπάρχουν οι δασκάλες και οι συμμαθητές της μικρής Μαρί – Ελένη, οι οποίοι νυχθημερόν αγωνιούν και περιμένουν από στιγμή σε στιγμή να ακούσουν καλά νέα για τη Μαρί – Ελένη.