Κόρωνος κορώνου…

55

Της Νίκης Κουλέρμου

Οργή λαού… φωνή Κυρίου, αλλά οι κουτοπονηριές δεν είναι… χρήµα για να συγχωρά κανέναν ο Θεός, όπως απαιτεί ο εδώ Εκπρόσωπός του! Ο κ. Χαµπιαούρης και το κατεστηµένο της κυβέρνησης Αναστασιάδη κρατούν τα προσχήµατα και µε επικοινωνιακά τεχνάσµατα προσπαθούν να κατευνάσουν τις διαµαρτυρίες για τα έργα και τα κατορθώµατά τους, αλλά εξακολουθούν να διαφυλάσσουν σαν κόρη οφθαλµού τις «αξίες» που πρεσβεύουν.

Μέχρι νεωτέρας… Μέχρι το επόµενο κρούσµα κανιβαλισµού και θεσµικού ρατσισµού σε βάρος προσφύγων, παιδιών και ενηλίκων. Γιατί είναι στο πολιτικό τους DNA να αντιµετωπίζουν µε µίσος ή και µε απρέπεια ανθρώπους διαφορετικούς, πολιτισµούς διαφορετικούς. Είναι DNA της ∆εξιάς και της Ακροδεξιάς να θεωρεί εαυτόν άριστο των αρίστων και όλους τους άλλους µηδενικά… Το ζήσαµε πολύ πρόσφατα στις ευρωεκλογές µε τις περίφηµες ατάκες του Προέδρου Αναστασιάδη για τα µηδενικά –τους Αριστερούς–, για τις δανεικές ψήφους των Τουρκοκυπρίων και άλλες τόσες ατάκες από τον πρόεδρο του ∆ΗΣΥ.

Μαζί προσπάθησαν τότε να συγκρατήσουν τις ακροδεξιές… ορδές απέναντι στην Αριστερά, που άλλα πρεσβεύει και άλλη οπτική και προοπτική θέλει να δώσει στην Ευρώπη… ∆εν κατάφεραν µε τις εικόνες λαϊκισµού, µε τον κ. Βέµπερ να κεντά λευκαρίτικο κέντηµα, να ξεγελάσουν τον κόσµο ότι αυτός ο κύριος θα φέρει το Κυπριακό στις πρώτες προτεραιότητές του αν εκλεγόταν πρόεδρος της Κοµισιόν…

Η άνοδος της Ακροδεξιάς σε περιόδους κρίσης είναι δυστυχώς σύµφυτο του καπιταλιστικού πολιτικού συστήµατος και η κυβέρνηση της ∆εξιάς φροντίζει να κρατά το δρόµο ανοικτό. Ο κ. Χαµπιαούρης δεν περίµενε να ολοκληρωθεί η έρευνα που διέταξε για το επεισόδιο µε τον πρώην διευθυντή του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα.

Φρόντισε να υπερασπιστεί τον οµογάλακτό του, όπως ακριβώς έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από το εδώλιο του ∆ικαστηρίου για τον εκλεκτό του, τότε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα… Τον βόλεψε, ως άριστο των αρίστων στη θέση του διευθυντή των ΚΙΕ πριν καν ο κύριος αυτός δείξει τη… φροντίδα και την αγάπη του στο κορίτσι µε τη µαντίλα, όπως δεσµεύτηκε δηµόσια το Σάββατο, επιδεικνύοντας αυτή την αγάπη µε οµαδική φωτογραφία, αγκαλίτσες, χειραψίες και ασπασµούς… Ως να µη συνέβη τίποτε την προηγούµενη µέρα! Ως να µην υπήρξαν ποτέ καταγγελίες για την απρεπή, απαράδεκτη, συµπεριφορά αυτού του εκπαιδευτικού, τον οποίο µε θυσίες πληρώνει η κοινωνία. Μήπως τον πληρώνει για να την προσβάλλει, κύριε Υπουργέ; Τον πληρώνει για να τη διασύρει;

Και ζήσανε αυτοί καλά και ‘µείς καλύτερα… Ίδια µεταχείριση όπως αυτή των ιεραρχών που µίλησαν µε τα χειρότερα λόγια για τους πρόσφυγες και τους οµοφυλόφιλους αλλά δεν συµβαίνει τίποτε σε βάρος τους. Ούτε ποινικό, ούτε άλλο αδίκηµα…
Και η ζωή συνεχίζεται… Κόρωνος κορώνου δεν βγάζει µάτι, λέει µια κυπριακή παροιµία. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δύο το πρόσωπο, λέει άλλη.

Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια, λέει τρίτη. Όλοι και όλα κρυµµένα υπό το τσιουππέ της χριστιανοσύνης τους. Όλα ταιριαστά στο µαύρο χάλι της εξουσίας που µας κυβερνά, η οποία συνεχίζει να κτίζει ένα κράτος και µια κοινωνία σύµφωνα µε τα δικά της πρότυπα και αξίες. Σάπια! Είναι κι αυτός ένας ακόµα λόγος γιατί πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά.