Κου-κου… ο Πρόεδρος!

289

Της

Νίκης Κουλέρμου

 

Θέση 1. «Το κράτος επιχειρηματίας προ πολλού έχει εκπνεύσει, χρεοκόπησε…»

«Όπου υπάρχει σήμερα πρόοδος είναι απλούστατα διότι υπάρχουν εκείνα τα κίνητρα και εκείνοι οι επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν το ρίσκο, τις πρωτοβουλίες και βεβαίως την προοπτική του κέρδους, και παρατηρείται ανάπτυξη, πρόοδος, ευημερία».

«Επιτέλους να κάνουμε ένα κράτος που να λειτουργήσει, να πάψει να πάσχει από τις αγκυλώσεις που σήμερα πάσχει».

Θέση 2. «Σέβομαι απόλυτα το συνδικαλισμό, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κάποιους των συνδικαλιστών να νομίζουν ότι τους εξέλεξε ο λαός για να τον τυραννούν ή για να του δημιουργούν προβλήματα». «Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι, πρέπει να τους σεβόμαστε».

«Δεν διανοούμαι ν’ ακούω ότι αίρουν την εμπιστοσύνη συνδικαλιστικές οργανώσεις σε αξιωματούχους του κράτους που δεν τους διορίζουν».

«Αντί να επικεντρώσουμε την προσοχή μας πώς είναι δυνατόν μέσα από μέτρα να αποφευχθεί ανάλογη επανάληψη, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μέγα θέμα ότι δεν υπάρχει σ’ αυτόν τον τόπο είτε ασφάλεια στα σχολεία, είτε οι απαραίτητες υποδομές κτλ».

Θέση 3. «Ναι, η απόφαση είναι με κάθε τρόπο να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα… Απλά να υπενθυμίσω ότι και το 1960 υπήρχαν οργανωμένα εγκλήματα και πολύ αργότερα, δεν χρειάζεται να αναφέρω τώρα ονόματα ή παραδείγματα για τι συνέβαινε».

Τις τρεις πιο πάνω θέσεις διατύπωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης -όταν ευκαιρίας δοθείσης- παρενέβη για να βάλει τάξη στο χάος των ημερών στην Παιδεία, την Υγεία και το έγκλημα… Τρεις θέσεις που διαγράφουν την ποιότητα της προεδρίας Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ και προκαλούν αυτό τον πολίτη που του έδωσε για δεύτερη φορά την ψήφο του, να φασκελώσει εαυτόν! Κου-Κου! Ο Πρόεδρος μάς λέει ότι για το χάος έφταιξαν όλοι οι άλλοι πλην του ιδίου! Ως εάν στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου οι πολίτες έδωσαν την εξουσία σε φεουδάρχες και τυράννους! Ως εάν και ο Πρόεδρος δεν ήταν αυτός που είχε 52 νομοσχέδια υπό μάλης από το 2013 για να κάνουν… μεταρρυθμίσεις και να εκσυγχρονίσουν το κράτος! Ως και να είναι η πρώτη του θητεία και όχι η δεύτερη και τελευταία… Ως εάν και αυτό το κράτος δεν είναι οι ίδιοι που το έβαλαν στις ράγες της χρεοκοπίας με το περίφημο κούρεμα και το μνημόνιο-μανιφέστο του ΔΗΣΥ! Ό,τι απέμεινε να εκτελεί ακόμα αυτό το κράτος -ως υποχρέωσή του να υπηρετεί τους πολίτες- και αυτό προσπαθούν να το διασύρουν και να το υποσκάψουν! Βάζοντάς τα συλλήβδην με τους γιατρούς του δημοσίου, με τους καθηγητές και τους δασκάλους του δημοσίου, με τους ανεξάρτητους θεσμούς τους οποίους ακόμα εμπιστεύεται ο πολίτης και βρίσκοντας στο συνδικαλισμό -το βασικό δικαίωμα της οργανωμένης διεκδίκησης για τον εργαζόμενο, τροχοπέδη στην ασυδοσία του κέρδους- τον αποδιοπομπαίο τράγο για τη δική τους ανεπάρκεια!

Δηλαδή, τι μας λέει ο Πρόεδρος: Θα κανοναρχεί ο ίδιος με τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις και οι άλλοι θα υποτάσσονται και θα βγάζουν το σκασμό; Ότι το κράτος είναι ο ίδιος και ο Νόμος; Δεν υπάρχουν δομές και υπηρεσίες για να υπηρετούν τον πολίτη; Οι χιλιάδες υπάλληλοι του κράτους είναι δούλοι στο τσιφλίκι σας; Μα αυτό, κύριε Πρόεδρε, κι αν είναι τυρρανία! Βάλτε τους και αλυσίδες για να τελειώνουμε!