Κρίση συνείδησης… περνά ο Πρόεδρός μας!

238
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα (Δεν εικονίζεται) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, στην 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στην Ελούντα της Κρήτης, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018. Με τη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η οποια βρίσκεται σε εξέλιξη, ξεκίνησαν οι εργασίες της 6ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στην Ελούντα. Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας με την εξάπλωση του κορονοϊού είναι δύσκολες και απαιτούνται μέτρα και θυσίες απ’ όλους. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές επιβάλλεται η αναγκαία ενότητα και υπευθυνότητα.

Εκείνοι που κυβερνούν έχουν και την πρώτη ευθύνη. Δυστυχώς, εκείνο που διαπιστώνουμε με την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ είναι να υπάρχει αλαζονεία, ετσιθελισμός και υπεροπτικό ύφος έναντι εκείνων που στο κάτω – κάτω έχουν δημοκρατικό δικαίωμα ή καλύτερα είναι υποχρέωσή τους να καταθέτουν μια διαφορετική άποψη. Ενοχλούνται γιατί επικρίνονται για την απόφασή τους να στηρίξουν τις τράπεζες αντί τους δανειολήπτες. Ενοχλούνται για την κριτική ότι δεν ικανοποιούν τα σχέδια που εξήγγειλαν για στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ενοχλούνται γιατί υπάρχει διαφορετική άποψη σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έπρεπε να πάρουν και δεν πήραν για την εξάπλωση του κορονοϊού. Ενοχλούνται γιατί φέρουν ευθύνες για απουσία έγκαιρου σχεδιασμού αντιμετώπισης του κορονοϊού. Ενοχλούνται γιατί τα νοσοκομεία μας βρίσκονται στα όριά τους με εξασθενημένους λειτουργούς υγείας, με ελλείψεις σε αναπνευστήρες και προστατευτικό εξοπλισμό. Ενοχλούνται γιατί επικρίνονται ότι δεν πήραν μέτρα να προστατέψουν τα νοσοκομεία μας, με αποτέλεσμα να μολυνθούν τέσσερα δημόσια νοσοκομεία και τέσσερις ιδιωτικές κλινικές και δεκάδες λειτουργοί υγείας τέθηκαν εκτός μάχης.

Εκείνο που χαροποιεί τους κυβερνώντες είναι να εξαγγέλλουν νέα διατάγματα! Τους αρέσει να κυβερνούν με διατάγματα!

Οι πολίτες μέχρι τώρα έδειξαν κατανόηση και σωστά έκαναν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Την ίδια, όμως, στιγμή οφείλουν και οι κυβερνώντες να κάνουν όσα πρέπει να κάνουν και όχι να βρίσκουν τον εύκολο τρόπο να εκδίδουν διατάγματα και να τα φορτώνουν όλα στους πολίτες επικρίνοντάς τους ότι είναι απειθάρχητοι. Μάλιστα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μάς είπε χθες ότι έχει και συνειδησιακό πρόβλημα. «Περνώ μια έντονη κρίση συνείδησης και δοκιμασίας κάθε φορά που η κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει αυστηρότερα μέτρα περιορισμού», υποστήριξε ο κ. Αναστασιάδης. Η επόμενη «έντονη κρίση συνείδησης» του Νίκου Χρύσανθου Αναστασιάδη θα είναι το επόμενο διάταγμα που θα ζητά από ένοπλους αστυνομικούς να μας βάζουν κέρφιου! Έλεγχος μέσα στα σπίτια μας από αστυνομικούς ή παρατηρητές της γειτονιάς δεν μπορεί να γίνεται με διατάγματα, αλλά μόνο με εντάλματα δικαστηρίου. Συνεπώς, το μέτρο αυτό θα πρέπει αμέσως να αποσυρθεί.