Κύμβαλα πολέμου

  71

  Της Νίκης Κουλέρμου

  Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην πολιτική συμφωνία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για το γεωπολιτικό «σινικό τείχος» απέναντι στην Τουρκία.

  Ούτε το μελάνι της έγκρισης από την τουρκική εθνοσυνέλευση για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων πρόλαβε να στεγνώσει. Τους πρόλαβε όλους ο Τραμπ! Τους άφησε όλους σύξυλους. Τους πρόλαβε όλους με τις δικές του ειρηνευτικές επιχειρήσεις. Όπως οι ΗΠΑ και ο Τραμπ επιχειρούν να επιβάλουν την ηγεμονία τους στην περιοχή και να απομονώσουν το Ιράν, έτσι επιχειρείται να απομονωθούν και άλλοι «εχθροί» των ΗΠΑ. Με κάθε μέσο και τίμημα. Ο νόμος EastMed Act επιβεβαιώνεται ότι άνοιξε το δρόμο σε λεωφόρο. Γιατί εκτός του Ισραήλ και της Ελλάδας οι ΗΠΑ θα έχουν τη συνέργεια και τη βοήθεια της Λευκωσίας. Της Λευκωσίας, που χαρακτήρισε τη χώρα μας προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, φυσικά. Που είναι έτοιμη να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για να δώσει γη και ύδωρ και διευκολύνσεις στους «συνεργάτες» της στο όνομα της ασφάλειας από τους τρομοκράτες.

  Δεν έχουμε εμμονές όπως προσπαθεί να μας καταλογίσει η Πινδάρου και τα παπαγαλάκια της, με τη Δύση και τις ΗΠΑ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και τα γεγονότα μάς δικαιώνουν, δυστυχώς. Δικαιώνουν τη θέση ότι η στρατικοποίηση με οποιοδήποτε πρόσχημα, οι στρατιωτικοί παιάνες, οι ανταγωνισμοί των εξοπλισμών δεν ωφελούν τους λαούς αλλά μόνο τις πολεμικές βιομηχανίες και τις πολυεθνικές που περιμένουν σαν όρνεα να πέσουν να κατασπαράξουν τις σάρκες των θυμάτων του πολέμου για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

  Όποιος και να ήταν ο Ιρανός στρατηγός, Κασέμ Σουλεϊμανί, ο Τραμπ θα έβρισκε μια αφορμή για να κτυπήσει το Ιράν με τη δικαιολογία ότι… σκοτώνει πολλούς Αμερικανούς. «Ο Θεός ευλογεί την Αμερική» βέβαια και στο όνομα του Θεού δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ διενεργούν επεμβάσεις σε τρίτες χώρες. Η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν είναι τα διαμαντένια δείγματα της πολεμοχαρούς μηχανής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Δεκάδες παραμένουν οι εστίες πολέμου στις χώρες της λεγόμενης «αραβικής άνοιξης» και το αίμα ρέει άφθονο. Δεν είναι νερό που ρέει, όπως θα ‘λεγε και ο κ. Ακιντζί, κύριοι, είναι αίμα που ρέει από τις «ειρηνευτικές σας επιχειρήσεις». Εσάς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των δορυφόρων σας, στους οποίους περιλαμβάνουμε και το ΙΚ που οι ΗΠΑ εξέθρεψαν.

  Γι’ αυτό και ευχόμασταν επί γης ειρήνη με τη νέα χρονιά. Μα φαίνεται δεν ήταν τα επουράνια ανοικτά για να λυπηθούν «οι Θεοί» τους ανθρώπους που σκοτώνονται σε άδικους, ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Φαίνεται πως οι λαοί πρέπει να ανασυνταχθούν, να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις και να πορευθούν ξανά για την ειρήνη. Με σφεντόνες; Με λευκές σημαίες; Με συνθήματα; Ναι, με ό,τι νάναι. Με τη φωνή στεντόρεια να φωνάξουν «θέλουμε ειρήνη». Τα αστειάκια και οι σαρκασμοί, οι κριτικές και οι επικρίσεις από τα social media, δεν είναι αρκετά. Γυναίκες και άντρες, χρειάζεται να βγούμε στους δρόμους. Παιδιά, σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους…

  «Συθέμελα ρίχτε Παλάτια και Θρόνους βαριές αλυσίδες πορφύρες και νόμους ντροπή στον εργάτη στον σκλάβο ντροπή στο αίμα αν δεν πνίξει μια τέτοια ζωή»