Λίθοι και κέραμοι ανευθύνως ερριμμένα

39

Του Κώστα Α. Κωνσταντίνου

Ο Σωκράτης χρησιμοποίησε την πραγματική φράση «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα», με την έννοια της ακαταστασίας και αταξίας. Στην περίπτωση της κυβέρνησης Αναστασιάδη στην εξίσωση της ακαταστασίας και αταξίας προστίθεται και η αμετάβλητη πτυχή της ανευθυνότητας, η οποία αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας.

Ακόμη ένα λιθαράκι στην ανευθυνότητα και το πώς χάθηκε το εμπορικό σήμα για το χαλλούμι.
Και μετά την γκάφα ολκής αποφασίστηκε η διενέργεια εσωτερικής έρευνας… Και όλα αυτά την ώρα που οι ηλικιωμένοι απόμαχοι της ζωής, που πέρασαν τη μισή τους ζωή στους κυβερνητικούς προσφυγικούς συνοικισμούς, βλέπουν τις υποσχέσεις για τοποθέτηση ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες τους να μένουν στα συρτάρια, η μια μετά την άλλη.

Κατά τ’ άλλα, τα ενοίκια, κυρίως στη Λεμεσό, αυξάνονται σε απαγορευτικά επίπεδα για νέους εργαζόμενους την ώρα που η πολιτική της «χρυσής βίζας» για χάρη ενός διαβατηρίου φέρνει χρυσές δουλειές σε κάποια δικηγορικά γραφεία. Ποιος μίλησε για την ανάγκη διαχωρισμού επιπρόσθετων οικοπέδων για νεαρά ζευγάρια; Προφανώς για τους κυβερνώντες αυτό αποτελεί ιδεολογική αγκύλωση.

Κάπου εδώ, στα κοινωνικοοικονομικά, μπαίνει και η απόφαση για κλείσιμο της στέγης τυφλών την ώρα που οι γιατροί του Δημοσίου ακόμη δεν γνωρίζουν το ποιος, πότε, πώς και τι θα κάνουν σε περιβάλλον Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Ευτυχώς δηλαδή που μέσα σε όλα αυτά η Κομισιόν ενέκρινε το Σχέδιο Εστία, το οποίο δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε ως κρυφό bail out των τραπεζών και που ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι ευνοεί τις τράπεζες κι εκείνους που θα μπορούν να εξοφλήσουν τα δάνειά τους.

Ας είναι καλά όμως η μεγαλόπνοη συνεργασία με τον κατασκευαστή τειχών και φρακτών Νετανιάχου για τον περιβόητο αγωγό EAST MED ο οποίος, κατά τους κυβερνώντες θα εφοδιάσει την ΕΕ με το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου σε τιμές όμως που ενδεχομένως να μην μπορούν να ανταγωνιστούν τη τιμή μονάδας με την οποία πουλάει η Ρωσία.

Προφανώς αυτό δεν απασχολεί κανέναν στο λόφο του Προεδρικού, εκεί όπου περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού την προσκόλληση της Ουάσινγκτον στις τριμερείς συνεργασίες, τις οποίες ο κ. Αναστασιάδης διαφήμισε και σε εκδήλωση του ΟΗΕ.

Όσο για το Κυπριακό; Με αφκά, με πουλιά, κατά την έκφραση των προγόνων μας. Επί του παρόντος όμως διότι οσονούπω θα κατέβει στα μέρη μας η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για τους όρους αναφοράς. Μέχρι τότε, ας συνεχίσουμε να εξακοντίζουμε πυρά κατά της Τουρκίας εκ του ασφαλούς.