Με ξεγέλασαν!

61
Crans Montana, Ελβετία Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Crans Montana της Ελβετίας. (4η μερα) // Crans Montana, Switzerland Conference on the Cyprus issue in Crans Montana, Switzerland. (4th day)

Της Νίκης Κουλέρµου

Ο Πρόεδρος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα µε την αναφορά του σε «δανεικές ψήφους των Τουρκοκυπρίων». Έχει εκτεθεί απέναντι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Έχει εκθέσει (δυστυχώς πολύ αργά) την κατά βάθος θέση του απέναντι στους Τ/κυπρίους. Τους θέλει εσαεί απέναντι και µαζί µε τους Ε/κ και αυτή είναι η µεγάλη, ειδοποιός πολιτική διαφορά του µε το ΑΚΕΛ, το οποίο έδωσε µαθήµατα ειρηνικής συµβίωσης, συνύπαρξης, συνδηµιουργίας µε τους Τουρκοκυπρίους στη βάση πολιτικών και όχι εθνοτικών κριτηρίων.

Σε αντίθεση µε τον κ. Αναστασιάδη, το ΑΚΕΛ διαχρονικά και µε συνέπεια αγωνίζεται για επανένωση και συµβίωση µε τους Τ/κυπρίους, δίνει πολιτικές µάχες για µια λύση που να ενώνει τον λαό µας και όχι να τον κρατά διαιρεµένο βάσει εθνοτικών κριτηρίων. Συνεπές σ’ αυτή τη θέση το ΑΚΕΛ δεν δίστασε να στηρίξει την προσπάθεια που κατέβαλε ο κ. Αναστασιάδης για να φθάσουµε µέχρι το Κραν Μοντανά. Ξεδίπλωσε το µεγαλείο του πατριωτισµού του και δεν σκέφτηκε το πιθανό κόστος για το κόµµα.
Εκεί στο Κραν Μοντανά δοκιµάστηκε η πολιτική βούληση του κ. Αναστασιάδη να συνεχίσει την προσπάθεια µέχρι τέλους και απέτυχε. Εκεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέδειξε ότι δεν είχε τη βούληση και το σθένος να προχωρήσει µέχρι τέλους και να φθάσει στη λύση που προδιέγραφε το Πλαίσιο Γκουτέρες.

Αντί του φιλόδοξου αυτού στόχου, ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε και έβαλε πάνω από το µέλλον του τόπου και των επόµενων γενιών το δικό του πολιτικό µέλλον και προσωπικές και παραταξιακές φιλοδοξίες.
Τώρα ο Πρόεδρος παίζει µε τα εθνικιστικά ένστικτα της ∆εξιάς παράταξης. Όπως εύστοχα έγραψε ο Παναγιώτης Σταυρινίδης (τέως υποψήφιος δήµαρχος Λευκωσίας) «εκλέγηκες Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, µετά έγινες Πρόεδρος των Ελληνοκυπρίων, µετά µόνο των συναγερµικών, µετά µερικών συναγερµικών. Θα φύγεις Πρόεδρος λίγων ακροδεξιών και εοκαβητατζήδων». Αυτών που δεν θέλουν να δουν, να µυρίζονται, να συναγελάζονται, πόσω µάλλον να συµβιώνουν µε τους Τουρκοκυπρίους!

Αν και µετά από αυτή την αποκάλυψη η διεθνής κοινότητα θα συνεχίσει να προσφέρει τις καλές της Υπηρεσίες για εξεύρεση λύσης, τότε θα είναι µια ακόµα φορά από εκείνες τις πολλές που την ξεγελά ο Πρόεδρος.
Τώρα ξέρουµε -και εµείς και η διεθνής κοινότητα- ότι κάθε φορά που απευθύνεται στους Τ/κυπρίους και µιλά για λύση που θα είναι λειτουργική και βιώσιµη για όλους -Ε/κύπριους και Τ/κύπριους- κάτι πάει λάθος. Ότι µάλλον πρόκειται για θεατρινισµό, αφού θεωρεί τις ψήφους τους κάτι ανοµιµοποίητο ή παρακατιανό από τις ψήφους των Ε/κυπρίων για τους σκοπούς των ευρωεκλογών που δεν έχουν σχέση µε εθνικές εκλογές…

Σε περίπτωση εθνικών εκλογών, δηλαδή, ο κ. Αναστασιάδης ουδέποτε θα συνεργαζόταν µε τις όµορες πολιτικές δυνάµεις των Τ/κυπρίων, τη ∆εξιά! Θεωρεί τους Τ/κ λιγότερο πολίτες από τους άλλους πολίτες της ΕΕ και άρα δεν πιστεύει στην πολιτική ισότητα και ισοτιµία.

Αυτή η διαπίστωση είναι τόσο δραµατική όσο θα ήταν η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ στην περίπτωση που έλεγε «δεν µπορώ να συνεχίσω να προσφέρω τις καλές µου υπηρεσίες. Με ξεγέλασαν»!

Μας έχεις Like στο Facebook ;