Μη δεχθείτε να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας…

156
à ËðïùòçÞ÷ Ãéëïîïíéëñî ÌÀòè÷ ¡åöòçéÀäè÷ áîáøöòåÝ áðÞ ôï ¦òïåäòéëÞ »Ûçáòï íåôÀ ôï ôÛìï÷ ôïù Ëðïùòçéëïà ªùíâïùìÝïù, ¤åùëöóÝá 7 »áòôÝïù 2019. ºË¦¶/º°Æ¹° ÌĹªÆâÃˤÃË

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το ομόφωνο πόρισμα της τριμερούς Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, θα έπρεπε μέχρι στιγμής ο Υπουργός Οικονομικών να βρισκόταν στο σπίτι του. Θα έπρεπε οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Συνεργατισμού που κατονομάζονται στο πόρισμα να είχαν ήδη δώσει τις παραιτήσεις τους και επειδή δεν το έπραξαν θα έπρεπε να κινηθούν νομότυπες διαδικασίες ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα για περαιτέρω έρευνες.

Στην Κύπρο της ασυδοσίας και ατιμωρησίας, ο Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται ακόμη στη θέση του και παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και επαίνους για το ό,τι έκανε από τον ίδιο τον Πρόεδρο. Οι εν λόγω αξιωματούχοι του Συνεργατισμού συνεχίζουν να υπηρετούν και να λαμβάνουν παχουλούς μισθούς σε ΚΕΔΙΠΕΣ και ΣΕΔΙΠΕΣ του πρώην Συνεργατισμού που διαχειρίζεται εκατομμύρια Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και τεράστια σε αξία ακίνητη περιουσία.

Είναι απύθμενο το θράσος που επιδεικνύει αυτή η κυβέρνηση. Ανέλαβαν τον Συνεργατισμό με δύο βιώσιμες αναδιαρθρώσεις και πέντε χρόνια στα χέρια τους τον οδήγησαν στη διάλυση και τώρα ετσιθελικά και αλαζονικά αρνούνται να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες. Με τη βοήθεια των «ελεγχόμενων» Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας -καθόλου μα καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και συγγενείς κάποιων ιδιοκτητών εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών διορίστηκαν είτε ως σύμβουλοι στο Προεδρικό, είτε σε διάφορα πολιτειακά αξιώματα- οι κυβερνώντες προσπαθούν επικοινωνιακά να στρέψουν την προσοχή των πολιτών σε δευτερεύοντα θέματα.

Είναι κατάντια και για την ίδια τη δημοσιογραφία να αναδεικνύεται ο λαϊκισμός και ούτε λίγο ούτε πολύ να μας λένε ότι η κατάρρευση του Συνεργατισμού οφείλεται επειδή ο τάδε βουλευτής, υπουργός ή πολιτικό πρόσωπο πήρε εξυπηρετούμενα ή μη δάνεια, έχει κάνει ή όχι αναδιαρθρώσεις κ.λπ. Ναι κι αυτά, όπως και η διαγραφή εκατομμυρίων δανείων, είναι κομμάτι της έρευνας και πρέπει να προβάλλεται και ναι όσοι ευθύνονται πρέπει να τιμωρηθούν.

Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μπορούν αυτά τα «γαργαλιστικά» για την κοινή γνώμη γεγονότα να υπερκεράσουν τις βαριές ευθύνες όλων εκείνων που έπαιρναν τις αποφάσεις και ηγούνταν πολιτικά και διοικητικά του Συνεργατισμού, οδηγώντας τον στη διάλυση και εξανεμίζοντας αξία δεκάδων εκατομμυρίων προς όφελος άλλων ιδιωτικών τραπεζών. Πρόκειται για πολιτικά εγκληματικές αποφάσεις που δεν μπορούν να επισκιαστούν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να υποτιμά τη νοημοσύνη μας.