Μια φορά λαϊκιστής, πάντα λαϊκιστής

303

Της
Μαρίας Φράγκου

 

 

Τι είπε σε γιατρούς και νοσοκόμους, αλήθεια, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με την ξαφνική και όλο ευαισθησία επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, χθες, συνοδεία κάμερας;

Τι ήθελε να αποδείξει σε γιατρούς, νοσοκόμους και στους υπόλοιπους ιθαγενείς; Πώς αυτές τις δύσκολες ώρες, ο ίδιος και το κόμμα του στηρίζουν το έργο του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού; Θα μπορούσε να το πει και διά ανακοίνωσης, γραπτής δήλωσης ή και μέσω Τwitter, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη δημόσια ζωή. Και όχι με το επικοινωνιακό σόου που έστησε.

Τι ήθελε να αποδείξει γενικά σε όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό; Πως ο ίδιος δεν υπακούει σε νόμους και διατάγματα και όποτε θέλει και ό,τι θέλει κάνει; Ή έστειλε μήνυμα στον τετραψήφιο αριθμό και εξασφάλισε έγκριση πριν την δει… θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας; Ή συμπλήρωσε το έντυπο εργοδότη για εργαζομένους;

Ένα να ξέρει ο συναγερμικός πρόεδρος. Ότι είναι δέσμιος της επικοινωνιακής εικόνας που προσπαθεί να πλασάρει στο λαό, αντί να είναι δέσμιος των υποχρεώσεων που έχει απέναντι στο λαό ως επικεφαλής της κυβερνώσας παράταξης.

Η βόλτα στο νοσοκομείο ουδέν ωφέλησε και ουδένα εξυπηρέτησε, περιλαμβανομένου και του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Αντιθέτως, έδωσε εσφαλμένα μηνύματα ότι η πολιτική ελίτ δεν είναι το ένα και το αυτό με τους απλούς πολίτες και ότι μπορεί να παραβιάζει τα περιοριστικά μέτρα κατά το δοκούν.

Ένα φρεσκάρισμα της μνήμης. Όχι της δικής μας. Καλά τα θυμόμαστε εμείς. Ένα φρεσκάρισμα της μνήμης για τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου: 8 Μαρτίου 2016. Δηλώσεις του στη Λεμεσό: «Θέλω έτσι απλά και ωραία και με απόλυτο σεβασμό να πω ότι από τους νοσηλευτές, χίλιοι είναι με σύμβαση, έχουν συμβόλαιο. Οποιοσδήποτε εργοδοτούμενος θεωρεί ότι οι όροι μιας σύμβασής του δεν τον ικανοποιούν, δεν έχει καμία υποχρέωση να τηρήσει τη σύμβαση. Μπορούν, πολύ απλά, να μη συνεχίσουν να είναι εργαζόμενοι με αυτές τις συνθήκες, δεν τους υποχρεώνει κανείς, κι αν νομίζουν ότι μπορούν να βρουν καλύτερους όρους εργοδότησης κάπου αλλού, γιατί δεν το πράττουν; Ας επιτέλους σε αυτόν τον τόπο φέρουμε τον ορθολογισμό σε όλα τα μεγάλα ζητήματα», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. «Δεν μπορούμε», είπε με το ύφος του καρδινάλιου, «να σιωπούμε απλώς επειδή έχει εκλογές, να χειροκροτούμε ή να γινόμαστε δέκτες πιέσεων από οποιαδήποτε ομάδα». Φανταστήκατε να σας άκουγαν και να έφευγαν, κ. Νεοφύτου; Ποιοι θα ήταν σήμερα στην πρώτη γραμμή να μάχονται, χωρίς τα απαραίτητα εφόδια, για όλους εμάς;

Σε άλλες δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις του ο κ. Νεοφύτου έλεγε ακόμα πως δεν μπορεί επ’ αόριστον ο φορολογούμενος να συντηρεί οικονομικά τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Όλα αυτά προ κορονοϊού εποχή. Τότε που λίγο τον ενδιέφερε και αυτόν και την παράταξή του και την κυβέρνησή του, αν τα νοσοκομεία και οι κλινικές υπολειτουργούσαν, ήταν υποστελεχωμένα, ή τα αναλώσιμα ήταν είδη πολυτελείας.

Αλήθεια ο ΟΚΥπΥ πώς την είδε; Τροχονόμος της κάθε λαϊκίστικης προσέγγισης;