Μια κίνηση για να χαμογελάσουν τα παιδιά

24

Tου Χρήστου Χαραλάμπους

Αξιέπαινη και σίγουρα σημαντική στην ουσία της, και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί και να έχει τη συνδρομή από το ευρύ κοινό, η εκστρατεία που ξεκίνησε αυτές τις μέρες από την Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λεμεσού σε συνεργασία με την τοπική εφημερίδα «Λεμεσός», για στήριξη των οικογενειών που στερούνται τα βασικά για την καθημερινή επιβίωσή τους.

Μια εκστρατεία που ίσως θα έπρεπε να ήταν σε μόνιμη βάση, ωστόσο έστω και εποχιακά, μια που βρισκόμαστε και στην περίοδο των ημερών της αγάπης, επιβάλλεται να συνδράμουμε όλοι μας για να πετύχει το σκοπό της.

Στο επίκεντρο αυτής της εκστρατείας βρίσκεται το κάθε παιδί, της όποιας οικογένειας, γι’ αυτό άλλωστε το σύνθημα που έχουν δώσει οι διοργανωτές της εκστρατείας είναι «Κανένα παιδί χωρίς παιχνίδια και δώρο Χριστουγέννων» και «Κανένα παιδί χωρίς ζεστό φαγητό και στέγη».

Αναμφίβολα η Λεμεσός είναι μια όμορφη πόλη που καθημερινά αναπτύσσεται και προοδεύει (παρά τα όποια εξειδικευμένα προβλήματα υπάρχουν) κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι όσοι κατοικούμε ή δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στην πόλη. Η ανάπτυξη όμως αφορά μόνο τους αριθμούς και οπωσδήποτε δεν πρέπει να αφορά μόνο αυτούς. Έχουμε υποχρέωση με τις δικές μας παρεμβάσεις να δώσουμε την ουσιαστική ταυτότητα στην ανάπτυξη και την πρόοδο, όπου κυρίαρχα στοιχεία θα είναι η κοινωνική συνοχή και η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Μια τέτοια παρέμβαση μπορεί να εκφραστεί μέσα από τη συμμετοχή μας στην εκστρατεία, είτε ως οργανωμένα σύνολα είτε ως επιχειρηματικοί οργανισμοί είτε ως απλοί πολίτες, προσφέροντας  κάποια πράγματα που τα στερούνται κάποιοι συνάνθρωποί μας και τα οποία, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες των γιορτών, θα τους ανακουφίσουν και θα κάνουν τα παιδιά να χαμογελάσουν.

Η ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία της εκστρατείας, μετά από έρευνα που έγινε για τις ανάγκες που παρουσιάζονται, κατάρτισε κατάλογο με τα πράγματα που μπορεί ο καθένας μας να προσφέρει, στον οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια για αγόρια και κορίτσια, σοκολάτες, μπισκότα και άλλες λιχουδιές που αυτές τις μέρες θα κυκλοφορούν κατά κόρον σε κάθε σπίτι. Χρειάζονται όμως κάποιες οικογένειες και τρόφιμα και άλλα είδη καθημερινής χρήσης… δημητριακά, οδοντόκρεμες και άλλα είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες και παιδικές τροφές…

Έχουν καθοριστεί συγκεκριμένα σημεία συλλογής αυτών των ειδών και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν μπορούν να αποτείνονται στο τηλέφωνο 99 348555 (Σάκης Στυλιανού).

Μας έχεις Like στο Facebook ;