Μην κοιτάτε τη δουλειά σας… Ο αγώνας τώρα ξεκινά

Παρά τις επιεικείς ποινές που επιβλήθηκαν στους εγκληματίες ναζί, η οδήγηση των περισσότερων από αυτούς στις φυλακές δικαιώνει τα θύματα των εγκληματικών τους πράξεων και ικανοποιεί το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού. Ωστόσο δεν πρόκειται για την οριστική νίκη κατά του φασισμού, αλλά για τη νίκη μιας ακόμη μάχης. Ο φασισμός είναι ο καπιταλισμός στην πιο ακραία του μορφή. Επιστρατεύεται για να κάνει τη βρόμικη δουλειά όταν βρεθεί σε αδιέξοδα. Για να διασφαλίσει τη συνέχιση της κερδοφορίας και να την αυξήσει σε περιόδους κρίσης. Για να τσακίσει την οργάνωση και την αντίσταση των εργατών κατά του εκμεταλλευτικού αυτού συστήματος. Εξάλλου αυτό φαίνεται και μέσα από την παγκόσμια ιστορία. Το 1945 ο φασισμός νικήθηκε ανά το παγκόσμιο, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει σχεδόν σε όλες τις χώρες.

Οι Γερμανοί ναζί εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, αλλά το 1967 είδαμε να επανέρχονται οι Έλληνες συνεργάτες τους. Παρά την πτώση της Χούντας και τη δίκη της το 1975, είδαμε και πάλι τους απόγονούς τους να επανέρχονται στο προσκήνιο με τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Όσον αφορά τους φασίστες στην Κύπρο και την εγκληματική τους δράση, είναι πολύ καλά γνωστό ότι χαίρουν απεριόριστης προστασίας από το κατεστημένο. Πολιτικό, οικονομικό και θρησκευτικό. Όπως εξάλλου και ανά το παγκόσμιο. Δεν ξεχνούμε άλλωστε τον «κλάδο ελαίας», το πατρονάρισμα του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου, ούτε το περιβόητο «έχουμε κοινές αξίες», του πρώην Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, ο ΔΗΣΥ στέγασε τους πραξικοπηματίες και με την πρώτη ευκαιρία φρόντισε να αποκαταστήσει του 62 κυβερνητικούς υπαλλήλους που συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Δεν ξεχνούμε ότι συνεχίζει με την ίδια ένταση να εξυπηρετεί τα θέλω τους και να ικανοποιεί το ακροδεξιό ακροατήριο. Εξάλλου πρώην βουλευτής του είναι ο γιος του «οκταήμερου», Σωτήρης Σαμψών και τώρα είναι η κόρη του δεύτερου τη τάξη στην ΕΟΚΑ Β’, Ελένη Σταύρου. Οπότε δεν μπορούν να πανηγυρίζουν όψιμα εκείνοι που από το πολιτικό σύστημα ενίσχυσαν και ενισχύουν πολύπλευρα τη ναζιστική οργάνωση. Τα πανηγύρια για την καταδίκη της Χ.Α. τέλειωσαν. Είναι ώρα για το Κυπριακό παράρτημα, έστω και αν ο φρουρός του Μιχαλολιάκου, προκλητικά παριστάνει πως δεν θυμάται… Είναι ώρα να εντείνουμε τη δική μας πάλη και να κάνουμε πράξη το σύνθημα «τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Αυτό θα γίνει και όταν ο κάθε ένας μας αντιδρά σε κάθε ρατσιστική ενέργεια. Να μην κοιτάμε τη δουλειά μας όταν άλλοι μας χρειάζονται. Γιατί δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες- ελαμίτες, είναι και οι υπόλοιποι που είναι εκφασισμένοι. Η τελική νίκη θα έρθει μόνο όταν νικηθεί η σαπίλα του κόσμου της εκμετάλλευσης.