Μπογδάνος και λοιποί… «εισαγόμενοι»

60

Του Κώστα Α. Κωνσταντίνου

Στις 5 Απριλίου του 2013, οι κ. Λ. Μαύρος και Γ. Χαραλαµπίδης συγκρούστηκαν εντόνως λόγω της απόφασης του πρώτου να φιλοξενήσει, ραδιοφωνικώς, καλεσµένους εξ Ελλάδος για να πουν τις απόψεις τους για διάφορα που συνέβαιναν τότε στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσµο.

Ο Γ. Χαραλαµπίδης αναφέρθηκε στους εξ Ελλάδος «υποτιθέµενους ειδήµονες» που βγάζει ο Λάζαρος στην εκποµπή του χαρακτηρίζοντάς τους ως «εισαγόµενους», πράγµα που εξόργισε τον δεύτερο. Έξι χρόνια µετά ένας άλλος «εισαγόµενος» και «υποτιθέµενος» «ειδήµονας» κάνει την εµφάνισή του. Τηλεοπτικώς.

∆εν γνωρίζουµε κατά πόσον αυτή τη φορά εξεµάνησαν οι ίδιοι κύκλοι. Γνωρίζουµε όµως τι µας είπε. Τον είδαµε, τον ακούσαµε. Τι µας είπε λοιπόν ο «εισαγόµενος» µέσω της Πινδάρου και του κυβερνώντος κόµµατος -βουλευτής της Ν∆ πλέον- κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, µε προϋπηρεσία στον ΣΚΑΙ; Εάν καταπιαστώ µε τα λεχθέντα του, αυτά που µας είπε ισοδυναµούν µε αντιπολίτευση του 5%. Ή εάν προτιµάτε, ήρθε για να µας πουλήσει φτηνό αντιακελισµό. Τυχαία έφερε ως παράδειγµα τις θέσεις του ΑΚΕΛ κι όχι οποιουδήποτε άλλου κόµµατος στο Κυπριακό; Τυχαία µας είπε ότι µια σειρά από θέσεις του είναι αδικαιολόγητες; Το αφήνω στην κρίση του αναγνώστη.

Ο «εισαγόµενος» στην Κύπρο από τον ∆ΗΣΥ επανέλαβε αυτά που ακούσαµε από διαφόρους του σιναφιού του όσες φορές ήρθαν στην Κύπρο.

Κορώνες, συνθήµατα και ατάκες κενές περιεχοµένου. Ναι, κύριε Μπογδάνε, η βάση λύσης του Κυπριακού είναι η ∆ιζωνική, ∆ικοινοτική Οµοσπονδία. Και η ουσία στο Κυπριακό, πέρα από τα συνθήµατα και τις καραµελίτσες µε ατσαλάκωτο περιτύλιγµα, είναι η εξεύρεση λύσης στη βάση που κατέστη ανάγκη, ως ο ιστορικός συµβιβασµός. Βάση η οποία ρητά καταγράφεται σε οµόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συµβουλίου.

Εάν κάποιοι ηγέτες κοµµάτων -που έχουν αλλεργία κατά τα λεχθέντα σας µε την προοπτική επανένωσης- αµφισβητούν τις οµόφωνες αποφάσεις ενός σώµατος στο οποίο συµµετέχουν, για αυτό δεν ευθύνεται σε καµία περίπτωση το ΑΚΕΛ. Και ναι, η ∆ιζωνική ∆ικοινοτική Οµοσπονδία πρέπει να επιβεβαιώνεται όχι µόνο επί του Εθνικού Συµβουλίου, αλλά και επί της διαδικασίας των διαπραγµατεύσεων.

Μήπως ως… εισαγόµενος ειδήµονας έχετε να προτείνετε κάτι το πλέον εφικτό; Ή µήπως πάλι συµφωνείτε µε τη λογική του ότι θα πρέπει να αποφύγουµε µε κάθε τρόπο να φτάσουµε σε ένα νέο δηµοψήφισµα κατά που έλεγε κάποιος άλλος «εισαγόµενος» προ τριετίας; Παρεµπιπτόντως εκεί στον ∆ΗΣΥ έχετε αρκετά παπαγαλάκια. Τα εισαγωγής γιατί τα προτιµάτε;