Να χαίρεστε, κύριε Αβέρωφ, τους «έξυπνους» συνεργάτες σας!

148

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Όσοι υπηρετούν ή υπηρέτησαν κανονικά τη στρατιωτική τους εφεδρεία γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό τα όσα αναφέρει και τεκμηριώνει με τον πιο επίσημο τρόπο στην έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής αναφορικά με τις απαλλαγές. Όσοι είχαν προσβάσεις είτε στο ΓΕΕΦ είτε στο Υπουργείο Άμυνας δεν υπηρετούσαν καθόλου την εφεδρεία τους. Σκαρφίστηκαν τρόπους για να απαλλάσσονται είτε ως δηλωμένοι «άγνωστοι», είτε ως ψευδώς δηλωμένοι αστυνομικοί ή πυροσβέστες! Δινόταν οριστική απαλλαγή και όχι αναστολή σε υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους και κοινοτάρχες, ενώ θα έπρεπε μετά που εκπλήρωσαν τη θητεία τους να κληθούν στην εφεδρεία και στην εθνοφυλακή. Στον μακρύ κατάλογο απαλλαγών συμπεριλαμβάνονται νυν και πρώην πολιτειακοί αξιωματούχοι και παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου μας. Όλοι αυτοί και τα παιδιά τους παρουσιάζονται να είναι προσωρινά διαγραμμένοι από τη δύναμη της εφεδρείας με τη δικαιολογία ότι απουσιάζουν στο εξωτερικό! Αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής είναι καταχωρημένοι με την ένδειξη «άγνωστος». Κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και με τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου. Ο νυν βουλευτής του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι δεν ήξερε ότι ο νόμος τον υποχρεώνει να καταταγεί στην Εθνική Φρουρά για να υπηρετήσει την εφεδρεία του. Στα χαρτιά δηλωνόταν ως «άγνωστος» και αυτό βόλευε μέχρι σήμερα τον κ. Δημητρίου! Μόνο όταν αποκαλύφθηκε το όνομά του έτρεξε επικοινωνιακά ο κ. Δημητρίου να μας πει ότι δεν ήξερε και απολογείται για το λάθος του. Δεν μπορεί, όμως, έστω και με αυτό τον τρόπο να επαινούνται τέτοιες συμπεριφορές, στέλνοντας το μήνυμα προς όλους ότι μπορούν να παρανομούν και μετά να εξοφλούν με μία δημόσια συγγνώμη! Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου, μας είπε ότι «είναι τιμή του που έχει τέτοιους συνεργάτες»! Να τους χαίρεστε, κύριε Αβέρωφ!

Για τους πολίτες οι συμπεριφορές αυτές είναι καταδικαστέες και άδικες, ιδιαίτερα για όσους υπηρέτησαν την εφεδρεία τους και προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα ή είναι αυτοτελώς εργαζόμενοι, οι οποίοι άφηναν τις οικογένειες και τις δουλειές τους για να βγάλουν είτε σκοπιές, είτε να παρευρεθούν σε στρατιωτικές ασκήσεις.

Σημείωση: Οι πιο βαριές ευθύνες είναι όλων εκείνων που είτε εξυπηρετούσαν, είτε ανέχονταν όλους αυτούς τους βολεψάκηδες. Χωρίς ρουσφέτια και πλάτες δεν θα είχαμε 50% σχεδόν απαλλαγές από την εφεδρεία. Και το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι πώς τερματίζονται αυτές οι πρακτικές…