Να μη βάλουμε κάτω από το χαλί το έγκλημα και την ανασφάλεια!

1209

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο τραγικός θάνατος του 10χρονου μαθητή και η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι αυτά τα οποία κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα και σωστά αναδεικνύονται και συζητούνται. Ωστόσο, δεν πρέπει να βάλουμε κάτω από το χαλί τη σαθρή κατάσταση και τη διαφθορά στην Αστυνομία και το αυξανόμενο έγκλημα. Δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός επικαιρότητας το διπλό φονικό στον Στρόβολο, το οποίο είχε ως κίνητρο τη ληστεία με εμπλεκόμενους χρήστες «σκληρών» ναρκωτικών. Οφείλουμε να κρατήσουμε στην επικαιρότητα την υπόθεση Μούζου, ο οποίος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών και ο οποίος φέρεται επίσης να εμπλέκεται σε οργανωμένο κύκλωμα ναρκωτικών και παράνομης οπλοφορίας.

Πέρα από κάποιες επικοινωνιακού τύπου συσκέψεις που έγιναν στο Αρχηγείο και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, δεν είδαμε έμπρακτες κινήσεις που να στέλνουν μηνύματα αποφασιστικής πάταξης του εγκλήματος. Αντίθετα, τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας μάς ανησυχούν ακόμη περισσότερο. Αστυνομικά έγγραφα μιλούν ότι η Αστυνομία γνώριζε για την παράνομη δράση και οπλοφορία του Μούζου πριν δύο χρόνια, αλλά αυτός κυκλοφορούσε ελεύθερος και ανενόχλητος! Έκανε τις παράνομες δοσοληψίες του και η Αστυνομία έκλεινε τα μάτια!

Υπάρχει σοβαρό θέμα διαπλοκής και διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας, αλλά εξίσου τεράστιο είναι το πρόβλημα με τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών πίσω από την οποία υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα, τα οποία οπλοφορούν και δεν διστάζουν με σκοπό τη ληστεία να προβαίνουν σε βομβιστικές επιθέσεις και σε δολοφονίες.

Τον τελευταίο μήνα στη Λευκωσία, αλλά και σε άλλες επαρχίες υπάρχουν συχνά εμπρησμοί σε κέντρα αναψυχής. Όλοι γνωρίζουν ότι σχετίζονται με θέματα προστασίας και χρηματισμού, αλλά και πάλι η Αστυνομία κλείνει τα μάτια…

Με τα όσα έχουν συμβεί τελευταία και με τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Αστυνομίας για επίορκους αστυνομικούς και για ανικανότητα, οι πολίτες ανέμεναν έστω και τώρα να υπάρξουν μελετημένες, αλλά σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα ευαίσθητα για το έγκλημα αστυνομικά τμήματα. Δυστυχώς, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με τους βολεμένους και ημέτερους να κατέχουν θέσεις κλειδιά είτε το αξίζουν είτε όχι. Αν δεν υπάρξει συθέμελο ταρακούνημα από τα πάνω προς τα κάτω και το ανάποδο, δεν πρόκειται να παταχθεί το έγκλημα, το οποίο βρίσκει έδαφος να απλώνεται όλο και περισσότερο επικίνδυνα στην κοινωνία.